Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε υψηλά 5 μηνών ο κατασκευαστικός κλάδος τον Νοέμβριο 2017 - Στις 53,1 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Σε υψηλά 5 μηνών ο κατασκευαστικός κλάδος τον Νοέμβριο 2017 - Στις 53,1 μονάδες ο PMI
Τα αποτελέσματα του κατασκευαστικού κλάδου στη Μεγάλη Βρετανία ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων πέντε μηνών ενισχύθηκε ο κατασκευαστικός κλάδος στη Μεγάλη Βρετανία τον Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (4/12) στοιχεία της Markit, αυξάνοντας την αισιοδοξία σε ότι αφορά την οικονομία της χώρας.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 53,1 μονάδες, έναντι 50,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν οριακή άνοδο του δείκτη στις 51 μονάδες.
Σύμφωνα με την Markit, οι εργασίες στον τομέα των κατοικιών διαδραμάτισαν ηγετικό ρόλο στην ανάκαμψη του κλάδου, αντισταθμίζοντας την πτώση που σημειώθηκε στον τομέα των εμπορικών κατασκευών και των πολιτικών μηχανικών.
Παράλληλα, η αισιδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες κατέγραψε άνοδο, μετά τα χαμηλά πέντε ετών που καταγράφηκαν τον προηγούμενο μήνα.
«Οι κατασκευαστικές εταιρείες της Μεγάλης Βρετανίας παρουσίασαν μία σταθερή αλλά άνιση βελτίωση των επιχειρηματικών συνθηκών κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της Markit, Tim Moore, προσθέτοντας ότι η άνοδος της αισιοδοξίας «οφείλεται στις αυξημένες ελπίδες ότι η αστροφή του κινδύνου στου πελάτες θα υποχωρήσει κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους».
Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα δεν βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό στην άνοδο της στερλίνας έναντι του αμερικανικού δολαρίου, με το βρετανικό νόμισμα να διαπραγματεύεται στο -0,26% έναντι του αμερικανικού, στα 1,3437 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης