Τελευταία Νέα
Διεθνή

CSU: Πρόεδρος του κόμματος ο Seehofer και πρωθυπουργός Βαυαρίας ο Soeder

CSU: Πρόεδρος του κόμματος ο Seehofer και πρωθυπουργός Βαυαρίας ο Soeder
Το εκλογικό φιάσκο των Βαυαρών εταίρων της Angela Merkel στις τελευταίες εκλογές προκάλεσε εσωτερικές τριβές στο CSU
Ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Markus Soeder θα είναι ο επόμενος υποψήφιος πρωθυπουργός του κρατιδίου στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο του 2018, μετά την ομόφωνη ψήφο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) νωρίτερα σήμερα (4/12/2017) το πρωί.
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο σημερινός πρωθυπουργός Horst Seehofer φέρεται να συμφώνησε να παραμείνει πρόεδρος του κόμματος, αλλά και να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία εντός του πρώτου τριμήνου του 2018, προκειμένου ο κ. Soeder να τον διαδεχθεί ήδη, με την ψήφο του τοπικού Κοινοβουλίου, όπου το CSU έχει την απόλυτη πλειοψηφία.
Το εκλογικό φιάσκο των Βαυαρών εταίρων της Angela Merkel στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, όπου κατέγραψαν απώλειες περίπου 10 ποσοστιαίων μονάδων, σε συνδυασμό με την άνοδο της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) στην περιοχή, προκάλεσαν σοβαρές εσωτερικές τριβές στο κόμμα και πυροδότησαν σημαντικές εξελίξεις ενόψει των κρίσιμων εκλογών του 2018.
Έπειτα από εβδομάδες διαβουλεύσεων και φημολογίας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του CSU αποφάσισε ομόφωνα, σε ανοιχτή ψηφοφορία, να αναδείξει τον υπουργό Οικονομικών Markus Soeder ως τον υποψήφιο πρωθυπουργό για τις προσεχείς εκλογές του κρατιδίου.
Σύμφωνα με την απόφαση της Ομάδας, ο
Horst Seehofer θα αποχωρήσει από την τοπική Καγκελαρία τους πρώτους μήνες του 2018, παραμένοντας ωστόσο αρχηγός του κόμματος και, όπως αναφέρουν πολλά γερμανικά ΜΜΕ, αναμένεται να μετακομίσει στο Βερολίνο και να συμμετάσχει στην επόμενη ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ως υπουργός. Τυπικά πάντως είναι το Συνέδριο του κόμματος στις 15 και 16 Δεκεμβρίου που θα επιβεβαιώσει τις σημερινές αποφάσεις.
«Η πολιτική είναι πάντα ομαδική προσπάθεια, μόνος του δεν μπορεί κανείς να πετύχει οτιδήποτε.
Θα προσπαθήσω να αντεπεξέλθω με δουλειά, με προσήλωση.
Το θέμα είναι τώρα να σταθούμε ενώπιον της Ιστορίας, του CSU και της Βαυαρίας.
Για αυτό πρέπει να συνεργαστούμε όσο το δυνατόν στενότερα», δήλωσε ο Soeder μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης