Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Στο 3,3% η παγκόσμια ανάπτυξη το 2018 - Κλειδί εκ νέου οι κεντρικές τράπεζες

tags :
Fitch: Στο 3,3% η παγκόσμια ανάπτυξη το 2018 -  Κλειδί εκ νέου οι κεντρικές τράπεζες
Ανάπτυξη 2,2% για Ευρωζώνη και 2,5% για ΗΠΑ το 2018 αναμένει ο Fitch
Θετικές θα παραμείνουν οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία και το 2018, όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης Fitch σε έκθεσή του («Global Economic Outlook – December 2017).
Όπως αναφέρει το 2017 ήταν ένα έτος που το παγκόσμιο ΑΕΠ ακολούθησε καλύτερη πορεία από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων του οίκου, λόγω των θετικών εκπλήξεων που αποτέλεσαν οι οικονομίες Ευρωζώνης και Ιαπωνίας και σε λιγότερο βαθμό της Κίνας.
Το 2018 θα συνεχίσει να είναι ένα έτος θετικής πορείας με την παγκόσμια οικονομία να αναμένεται ότι θα ενισχυθεί 3,3%.
Στις ανεπτυγμένες οικονομίες, οι χρηματοοικονομικές συνθήκες παραμένουν πολύ υποστηρικτικές, με το βαρίδι της χαλαρής νομισματικής πολιτικής να έχει μειωθεί και τον επενδυτικό κύκλο να βρίσκεται σε ανοδική πορεία.
Ταυτόχρονα καταγράφεται σημαντική ενίσχυση καταναλωτικής εμπιστοσύνης και δαπανών.
Το αμερικανικό ΑΕΠ θα ενισχυθεί το 2018 στηριζόμενο και στη φορολογική μεταρρύθμιση αλλά και στην αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων, ενώ η ανάπτυξη της Ευρωζώνης θα είναι άνω των τρεχουσών τάσεων τουλάχιστον για τα επόμενα τρίμηνα.
Η υποχώρηση του ρυθμού ανάπτυξης της Κίνας θα είναι ήπια, ενώ η σταθεροποίηση των τιμών των εμπορευμάτων θα στηρίξει και τις αναδυόμενες αγορές εκτός Κίνας, προκειμένου να συνεχίσουν να ανακάμπτουν μετά την ισχυρή υποχώρηση του 2015.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης