Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη και ρεκόρ στη Wall Street, λόγω αισιοδοξίας για τη φορολογική μεταρρύθμιση

Ισχυρά κέρδη και ρεκόρ στη Wall Street, λόγω αισιοδοξίας για τη φορολογική μεταρρύθμιση
Με ισχυρά κέρδη άνοιξε η Wall Street, λόγω αισιοδοξίας για τη φορολογική μεταρρύθμιση
Με ισχυρά κέρδη άνοιξε σήμερα (04/12/2017) η Wall Street, με τους Dow Jones και S&P 500 να ανέρχονται σε ενδοσυνεδριακά υψηλά, εν μέσω της αισιοδοξίας σχετικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ, μετά την ψήφιση από τη Γερουσία της πρότασής της για τη φορολογική μεταρρύθμιση.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,90%, στις 24.449,77 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,69% και κινείτο στις 2.660,32 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,72% υψηλότερα, στις 6.896,66 μονάδες.

Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων της σημερινής συνεδρίασης είναι ο τραπεζικός κλάδος.
Οι μετοχές των JPMorgan Chase & Co και Morgan Stanley ενισχύονται κατά 2,9% και 2% αντίστοιχα.
Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε ξημερώματα Σαββάτου μια πρότασή της για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος της χώρας, μετά την αναβολή της ψηφοφορίας που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη (30/11), καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι ήθελαν να επεξεργαστούν περαιτέρω το νομοσχέδιο.
Ωστόσο, παρά την αισιοδοξία, υπάρχουν ακόμα σημαντικά εμπόδια για τη μεταρρύθμιση, καθώς τώρα θα πρέπει Βουλή και Γερουσία να συνάψουν ένα κοινό νομοσχέδιο, το οποίο θα παρουσιαστεί στον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump.
Οι Ρεπουμπλικάνοι ελπίζουν ότι μια συμφωνία θα επιτευχθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή (01/12) η Wall Street είχε κλείσει χαμηλότερα, στον απόηχο της είδησης ότι ο Michael Flynn, πρώην σύμβουλος του Trump, δήλωσε ένοχος για ψευδή κατάθεση στο FBI.
Ισχυρές πιέσεις στις μετοχές άσκησε ειδικότερα δημοσίευμα του «ABC News» που ανέφερε ότι ο Flynn θα καταθέσει πως ο Trump τον κατεύθυνε να έρθει σε επαφή με τους Ρώσους κατά την προεκλογική του εκστρατεία.
Ωστόσο, το «ABC News» διόρθωσε αργότερα το δημοσίευμα, αναφέροντας πως ο Flynn πιθανότατα θα πει πως οι οδηγίες του Trump συνέβησαν μετά τη διεξαγωγή των εκλογών.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο κινείται σήμερα πτωτικά, δεχόμενο πιέσεις από τη νέα αύξηση που ανακοινώθηκε την Παρασκευή (01/12) στις εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ, με τον «μαύρο χρυσό» ωστόσο να παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δυόμισι ετών.
Ειδικότερα, περί τις 16:50, το Brent υποχωρούσε κατά 1,3%, στα 62,9 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό κινείτο κατά 1,2% χαμηλότερα, στα 57,7 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης