Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Είναι πολύ νωρίς να γίνουμε bearish στις μετοχές

tags :
JP Morgan: Είναι πολύ νωρίς να γίνουμε bearish στις μετοχές
Σε αρχικό στάδιο βρίσκεται η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής 
Οι επενδυτές που θέλουν να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους και να «βγουν» από τις μετοχές έπειτα από ένα καλό έτος, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν, επισημαίνεται σε ανάλυση της JP Morgan.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι το momentum της ανάπτυξης μπορεί να αρχίσει να περιορίζεται αλλά η δραστηριότητα πιθανότατα θα παραμείνει πάνω από την τάση, κάτι που σημαίνει ότι τα εταιρικά κέρδη θα μπορούσαν να αυξηθούν περαιτέρω.
Ο MSCI World Index έχει ενισχυθεί κατά 20% από τις αρχές του έτους, όταν περιλαμβάνονται και τα μερίσματα, με αποτέλεσμα οι μετοχές να γίνονται καλύτερη επενδυτική κατηγορία.
Με τους δείκτης αποτίμησης να είναι όλο και πιο ενισχυμένοι και τη Fed να αναμένεται να συνεχίσει την αύξηση των επιτοκίων το επόμενο έτος, κάποιοι επενδυτές φαίνεται ότι γίνονται ανυπόμονοι με τις τεχνολογικές μετοχές καθώς και τις ευρωπαϊκές και αναδυόμενες οικονομίες να παρουσιάζουν υποχώρηση πρόσφατα.
Όσον αφορά τη σύσφιξη νομισματικής πολιτικής το 2018, οι αναλυτές της JP Morgan επισημαίνoυν ότι ακόμα είναι σε αρχικά στάδια και ότι η καμπύλη αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων είναι απίθανο να αντιστραφεί τουλάχιστον μέχρι το δεύτερο μισό του επόμενου έτους.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, ιστορικά οι μετοχές δεν έχουν ποτέ φτάσει στο αποκορύφωμα τους πριν η καμπύλη αποδόσεων να αντιστραφεί πλήρως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης