Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici: Η SLA που επιτεύχθηκε με την Ελλάδα προήλθε από εξαιρετικές και εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις

Moscovici: Η SLA που επιτεύχθηκε με την Ελλάδα προήλθε από εξαιρετικές και εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις
Moscovici: Η SLA που επιτεύχθηκε με την Ελλάδα προήλθε από εξαιρετικές και εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις
"Το Staff Level Agreement που επιτέυχθηκε με την Ελλάδα προήλθε από τις εξαιρετικές και εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις που είχαμε με την ελληνική πλευρά, είναι μία εξαιρετική είδηση, όλοι οι υπουργοί Οικονομικών την χαιρέτησαν", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος Επίτροπος P. Moscovici, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.
Παράλληλα τόνισε πως "το επόμενο μέρος είναι η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων, με την ελληνική πλευρά να δεσμεύεται να το πράξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης μπορεί να γίνει στις 22/01/2018.
Θεωρώ ότι η ολοκλήρωση μπορεί να γίνει σε αυτή την ημερομηνία.
Η Ελλάδα γνωρίζουμε ότι θα ξεπεράσει τον στόχο για το πλεόνασμα το 2017 και υπήρξε συμφωνία και για το πλεόνασμα του 2018.
Υπήρξε συμφωνία για μία στρατηγική ανάπτυξης, την οποία θα χτίσει και θα εφαρμόσει η Ελλάδα.
Θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει χωρίς διακοπή τις μεταρρυθμίσεις και κυρίως αυτές που αφορούν τη λειτουργία του δημόσιου τομέα".
Παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια στο νέο πρόεδρο του Eurgoup τονίζοντας πως "θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον Mario Centeno για την εκλογή του.
Σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε διαφορετικά θέματα από αυτά που αντιμετωπίσαμε μαζί με τον Jeroun όταν ανέλαβε πριν 5 χρόνια.
Θέλω να γνωρίζεις Mario ότι θα έχεις όλη μου τη στήριξη, αλλά και τη στήριξη της Κομισιόν -Jeroun, όταν ανέλαβες την προεδρία, η Ευρωζώνη αντιμετωπίζεται κρίση ύπαρξης -Ζήσαμε ορισμένες δραματικές στιγμές.
Βρήκαμε, όμως, τον δρόμο-Νομίζω ότι χάρη σε σένα τα καταφέραμε".
Επίσης έριξε τα βέλη του και στον Γ. Βαρουφάκη τόνίζοντας χαρακτηριστικά "Jeroun νομίζω ότι πραγματικά θα πρέπει να γράψεις ένα βιβλίο για όλα αυτά.
Όχι όπως το βιβλίο του Βαρουφάκη που περιέρχει μυθοπλασία, αλλά αυτά που συνέβησαν στην πραγματικότητα από τους πραγματικούς ενήλικους μέσα στο Eurogroup."

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης