Τελευταία Νέα
Διεθνή

Varadkar (Ιρλανδός πρωθυπουργός): Απογοητευτική η μη επίτευξη συμφωνίας για το Brexit

Varadkar (Ιρλανδός πρωθυπουργός): Απογοητευτική η μη επίτευξη συμφωνίας για το Brexit
Έκπληξη και απογοήτευση που Βρετανία και ΕΕ δεν κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία, εξέφρασε ο Leo Varadkar
Έκπληξη και απογοήτευση που το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ δεν μπόρεσαν σήμερα να καταλήξουν σε συμφωνία για το καθεστώς των συνόρων με τη Βόρεια Ιρλανδία μετά το Brexit, εξέφρασε σήμερα (04/12/2017) ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Leo Varadkar.
«Είμαι έπληκτος και απογοητευμένος που η βρετανική κυβέρνηση δεν φαίνεται να είναι σε θέση να τιμήσει αυτό που συμφωνήθηκε νωρίτερα σήμερα», δήλωσε ο Varadkar, εξηγώντας ότι η αποτυχία αυτή οφείλεται στη στάση που τηρεί το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας.
Το DUP, που στηρίζει την κυβέρνηση μειοψηφίας της Theresa May, «δεν εκπροσωπεί την πλειοψηφία του λαού στη Βόρεια Ιρλανδία», τόνισε.
«Ας μην ξεχνάμε ότι η πλειοψηφία στη Βόρεια Ιρλανδία ψήφισε υπέρ της παραμονής» της Βρετανίας στην ΕΕ, συνέχισε ο ιρλανδός πρωθυπουργός.
Ο ίδιος παραδέχτηκε, πάντως, ότι στις συνομιλίες για το Brexit έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της 14ης Δεκεμβρίου για να επιτευχθεί μια συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης