Διεθνή

NTV: Το Eurogroup «άνοιξε τον δρόμο» για μία ακόμη εκταμίευση για την Ελλάδα

tags :
NTV: Το Eurogroup «άνοιξε τον δρόμο» για μία ακόμη εκταμίευση για την Ελλάδα
Εάν η χώρα εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα το Eurogroup στις 22/1/2017 θα είναι καθοριστικό
Την εκτίμηση ότι το Eurogroup «άνοιξε» το δρόμο προκειμένου να υπάρξει εκταμίευση της δόσης των πέντε δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, εκφράζει δημοσίευμα του γερμανικού δικτύου NTV.
Το άρθρο αναφέρεται τόσο στη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA) που επιτεύχθηκε το Σάββατο 2/12, όσο και στη σημερινή (4/12) συνεδρίαση του Eurogroup, όπου όλα έμοιαζαν θετικά για την Ελλάδα.
Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι η χώρα θα πρέπει να εφαρμόσει μία σειρά προαπαιτουμένων, σημαντικότερα εκ των οποίων αφορούν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, τον δημόσιο τομέα και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τραπεζών που φθάνουν στα 100 δισ. ευρώ.
Εμμέσως υποστηρίζεται ότι εάν αυτά ολοκληρωθούν τότε θα μπορούσε να υπάρξει ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης στις 22/01/2018, όπου υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup.
Ταυτόχρονα, όμως, γίνεται αναφορά και στην πορεία της οικονομίας, καθώς τονίζεται ότι η ανάπτυξη στο γ’ τρίμηνο έφθασε στο 0,3%, δηλαδή ήταν χαμηλότερη σε σύγκριση με το 0,8% και 0,7% των β’ και α’ τριμήνων αντίστοιχα.
Ως εκ τούτου τίθεται θέμα κατά πόσο η Ελλάδα θα κατορθώσει να επιτύχει ακόμη και τον μειωμένο στόχο για ανάπτυξη 1,6% που έχει τεθεί από το υπουργείο Οικονομικών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης