Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στις επάλξεις τα συνδικάτα, για το ποσοστό 50+1 για την κήρυξη απεργίας

Στις επάλξεις τα συνδικάτα, για το ποσοστό 50+1 για την κήρυξη απεργίας
Η σύμφωνη γνώμη του 50+1 για την προκήρυξη απεργίας θα είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλιστεί
Με στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αντιδρούν τα συνδικάτα, στην τροπολογία που κατατέθηκε χθες στην Βουλή, σύμφωνα με την οποία για την κήρυξη της απεργίας, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των μελών (50%+1).
Η παρέμβαση θα αποτελέσει αιχμή των διεκδικήσεων και στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 14 Δεκεμβρίου.
Η σύμφωνη γνώμη του 50+1 θα είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλιστεί, όπως τονίζουν συνδικαλιστικά στελέχη, στα κλαδικά σωματεία που καλύπτουν μέλη σε όλη την επικράτεια, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται οι απεργίες.
Η απαίτηση για πλειοψηφία, αφορά τα πρωτοβάθμια σωματεία και όχι τις ομοσπονδίες και τα τριτοβάθμια σωματεία (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ).
Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης απεργίας, απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ½ των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης, (σήμερα η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να ληφθεί υπό προϋποθέσεις και από το 1/5 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών).
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έσπασε κάθε ρεκόρ πολιτικής ξετσιπωσιάς και αθλιότητας, φέρνοντας σαν τον κλέφτη στη Βουλή - και μάλιστα σε άσχετο νομοσχέδιο για να ψηφιστεί άρον άρον - τροπολογία για να ξεκινήσει το ξήλωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ υπό τον τίτλο "Κάτω τα χέρια σας από την απεργία".
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη, προκηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας για την Τρίτη 5 Δεκέμβρη, από τις 11.30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου.
Καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Κοραή στις 12.00 και στην πορεία προς την Βουλή που θα ακολουθήσει.
Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης