Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Όλο το παρασκήνιο πίσω από την εκλογή Ε. Μυτιληναίου στην θέση του προέδρου του ΣΕΒ

Όλο το παρασκήνιο πίσω από την εκλογή Ε. Μυτιληναίου στην θέση του προέδρου του ΣΕΒ
Το παρασκήνιο πίσω από την εκλογή Μυτιληναίου στην θέση του προέδρου του ΣΕΒ
Mέσα από ένα έντονο παρασκήνιο τους τελευταίους μήνες η Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), πρότεινε για πρόεδρο του ΣΕΒ τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.
Την επιλογή του Ε. Μυτιληναίου, με τις σχετικές συζητήσεις να έχουν ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούνιο 2017 απέκρουσαν με κάθε τρόπο παραδοσιακοί βιομήχανοι όπως οικογένεια Στασινόπουλου η οποία προχώρησε μάλιστα στην ίδρυση ενός νέου ανταγωνιστικού προς τον ΣΕΒ συλλόγου με τον τίτλο «Ελληνική Παραγωγή».
Πληροφορίες λένε ότι οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο επιχειρηματιών ήταν μεγάλες  με τον κ. Μυτιληναίο να μην κρύβει την απέχθειά του στο σύστημα εκλογής προέδρου στο Σύνδεσμο (στον ΣΕΒ ο πρόεδρος δεν εκλέγεται αλλά επιλέγεται).
Στελέχη της αγοράς λένε ότι στο ΣΕΒ, ο οποίος απειλήθηκε ακόμη και με διάσπαση, αντιμάχονται η παλαιά και η καινούργια επιχειρηματική τάξη.
Η επιλογή του κ. Μυτιληναίου, ο οποίος έχει και την - διακρητική - στήριξη της κυβέρνησης, αποτελεί κι ένα σαφές μήνυμα της στροφής της οικονομίας προς το νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης που έχει ανάγκη η χώρα.
Δεν είναι άλλωστε τυχαία και η πρόταση που κατέθεσε πρόσφατα ο επιτυχημένος επιχειρηματίας:
«Χρειαζόμαστε ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που θα συμφωνήσουν όλα τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Θα έχει ως βασικά στοιχεία τη σταθερή φορολογική πολιτική, τη μείωση των πλεονασμάτων, να γίνουν fast track επενδύσεις όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ιδιωτικοποιήσεις», περιέγραψε ο πρόεδρος του ομίλου ο οποίος συνδέει το σχέδιο αυτό με τη μείωση του χρέους.
«Όλοι συμφωνούμε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο όταν έχουμε δικό μας μεταρρυθμιστικό σχέδιο», σημείωσε εισαγωγικά και έγινε πιο ουσιαστικός: «Αν έχουμε χρόνο 5 έως 7 έτη», είπε απευθυνόμενος προς τους δανειστές, «μπορούμε να εφαρμόζουμε αυτό το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και να αξιολογείται η απόδοση του ανά τακτά χρονικά διάστημα. Με βάση αυτήν την επίδοση να λαμβάνονται και τα αντίστοιχα μέτρα μείωσης του χρέους», περιέγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Mυτιληναίος.
«Οι Έλληνες», προέτρεψε ο ίδιος «θα πρέπει να γίνουν ιδιοκτήτες του προγράμματος και να το αγκαλιάσουν.
Μέχρι τώρα έχουμε δει τις καταστροφικές συνέπειες των προγραμμάτων, όπως μείωση εισοδήματος και αύξηση της φτώχειας. Τώρα», τόνισε με έμφαση, «πρέπει να πάρουμε τη μοίρα στα χέρια μας και να οδηγήσουμε το πεπρωμένο μας».
Ο κ. Μυτιληναίος αναμένεται να είναι ο πρώτος εκπρόσωπος της βαριάς βιομηχανίας που θα κληθεί να ηγηθεί του μεγαλύτερου εργοδοτικού και επιχειρηματικού συνδέσμου της χώρας, από το 2000 όταν και αποχώρησε από την προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Ανδρέας Κανελλόπουλος του ομίλου Τιτάν.

Ποιος είναι ο Όμιλος Μυτιληναίου

Ο Όμιλος Μυτιληναίος, μέσα από τις θυγατρικές του σχεδιάζει και υλοποιεί με συνέπεια και συνέχεια επιχειρηματικές επενδύσεις με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή του στην εγχώρια αγορά αλλά και στην εδραίωση της θέσης του μεταξύ των κορυφαίων βιομηχανικών ομίλων της Ευρώπης στη Βαριά Βιομηχανία της Ενέργειας, της Μεταλλουργίας και των Κατασκευών.
Με πειθαρχημένη και οραματική στρατηγική και έχοντας θωρακιστεί απέναντι στις προκλήσεις της εγχώριας κρίσης, ο Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ πιστεύοντας στη δυναμικής της χώρας επενδύει σε αυτή και τους ανθρώπους της, διευρύνοντας τους τομείς της δραστηριότητας τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, δημιουργώντας νέες, δυνατές υποδομές για το αύριο.
Σήμερα ο Όμιλος, συνεχίζει το πολυετές και συνεπές επενδυτικό του πλάνο στήριξης της ελληνικής βιομηχανίας αλλά και της ελληνικής κοινωνίας μέσα από την αξιοποίηση ανθρώπων, πρώτων υλών και τεχνολογιών, την προώθηση βιομηχανικών καινοτομιών και προϊόντων στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Συμβάλλει δυναμικά στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιείται και δημιουργεί αξία για τους πελάτες, τους εργαζομένους, τους επιχειρηματικούς εταίρους και τους μετόχους.
Πιο συγκεκριμένα η Αλουμίνιον της Ελλάδος προχώρησε την τελευταία χρονιά νέες επενδύσεις ύψους 33 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της παραγωγικότητας δημιουργώντας 136 νέες θέσεις εργασίας εντός του 2015.
Η ΜΕΤΚΑ ακόμα και στη περίοδο της κορύφωσης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα επένδυσε 6 εκατ. ευρώ σε σύγχρονο βιομηχανικό εξοπλισμό αυξάνοντας το παραγωγικό δυναμικό και τις θέσεις εργασίας στα δυο εργοστάσια.
Παράλληλα, η Protergia συνεχίζει το επενδυτικό της έργο με την κατασκευή επιπλέον 130MW έως το τέλος του 2016, ενώ περισσότερα από 700MW βρίσκονται σε διάφορες φάσεις ανάπτυξης.
Η επένδυση αυτή συνολικού ύψους 200 εκατ. στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας επιδιώκει παράλληλα τη δημιουργία αρκετών έμμεσων θέσεων εργασίας.
του στρατηγική.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης