Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος σε CNBC: Πολύ σύντομα και πριν τη λήξη του προγράμματος θα έχουμε λύση για το χρέος

Τζανακόπουλος σε CNBC: Πολύ σύντομα και πριν τη λήξη του προγράμματος θα έχουμε λύση για το χρέος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης στη Γερμανία
Την εκτίμηση ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει λύση για το ελληνικό χρέος εκφράζει στο CNBC, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
«Πιστεύω ότι θα πετύχουμε ένα πολύ - πολύ καλό αποτέλεσμα πολύ σύντομα» δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο θέμα του χρέους.
Όπως σχολιάζει το CNBC, το τρίτο πρόγραμμα, 86 δισ. ευρώ, λήγει τον Αύγουστο του 2018, κάτι που σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλα χρήματα από τους δανειστές της και θα πρέπει να αυτοχρηματοδοτείται.
«Προκειμένου να εγγυηθεί ότι η πρόσβαση στην αγορά δεν θα είναι πρόβλημα μετά τον Αύγουστο, η Ελλάδα ελπίζει να πετύχει μια συμφωνία που θα αναδιαρθρώσει το χρέος της πριν το καλοκαίρι και κατά συνέπεια να αποδείξει για ακόμα μία φορά ότι μπορούν να εμπιστευτούν την Ελλάδα έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία οικονομικής κρίσης» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
«Θα έχουμε μια συμφωνία πριν το τέλος του προγράμματος.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς προκειμένου να μπορούμε να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος χωρίς στήριξη.
Πιστεύω ότι αυτή είναι μια προϋπόθεση για να το κάνουμε αυτό» επεσήμανε.
Ωστόσο, τόνισε ότι «η Ευρώπη, τους τελευταίους μήνες, έχει αποσταθεροποιηθεί λίγο όχι μόνο λόγω του Brexit.
Η Γερμανία δεν έχει κυβέρνηση κι αυτό είναι μια πηγή ανησυχίας» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος επισημαίνοντας ότι για την Ελλάδα είναι απαραίτητη η συγκρότηση της γερμανικής κυβέρνησης ώστε να συνεχιστεί η πρόοδος σχετικά με τα θέματα που σχετίζονται με το πρόγραμμα διάσωσης.
Αν και οι επίσημες διαπραγματεύσεις σχετικά με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δεν έχουν αρχίσει ακόμα, ο κ. Τζανακόπουλος πιστεύει ότι έχε βρεθεί ένας «αλγόριθμος».
«Έχουμε αυτό το ανώτερο όριο του 15% που δεν πρέπει να ξεπεράσουν οι χρηματοδοτικές μας ανάγκες…
Έτσι, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που πρέπει να λάβουμε θα πρέπει να έχουν ως αποτέλεσμα ότι δεν θα χρειαζόμαστε περισσότερο από το 15% του ΑΕΠ για να αναχρηματοδοτούμε το χρέος μας.
Πιστεύω ότι έχουμε κλειδώσει έναν αλγόριθμό εκεί» είπε ο ίδιος.

Παράγοντας σταθερότητας, η Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι μια σειρά θετικών παραγόντων σχετικά με την ελληνική οικονομία προσελκύουν τους Αμερικανούς επενδυτές.
«Υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί επενδυτές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε projects στην Ελλάδα, διότι κάθε έξυπνος επενδυτής θα ενδιαφερόταν για μια οικονομία που αρχίζει τώρα να έχει θετικά ποσοστά ανάπτυξης» επεσήμανε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ένας πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή.
«Η περιοχή έχει πολλά, πολλά προβλήματα.
Όπου κι αν κοιτάξεις υπάρχει αποσταθεροποίηση, υπάρχει μια αναταραχή.
Πιστεύουμε ότι είμαστε ένα από τους παράγοντες που θα εξασφαλίσουν και θα εγγυηθούν σταθερότητα στην περιοχή κι αυτό είναι κάτι που όλοι γνωρίζουν, από τις ΗΠΑ έως τους Ευρωπαίους εταίρους μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης