Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Βελτιωμένο το outlook του πετρελαίου το 2018 - Στα 62 δολ. το brent, στα 57,50 δολ. το αργό

Goldman Sachs: Βελτιωμένο το outlook του πετρελαίου το 2018 - Στα 62 δολ. το brent, στα 57,50 δολ. το αργό
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα ενισχύει το outlook για την τιμή του πετρελαίου το 2018
Την εκτίμηση ότι οι τιμές του πετρελαίου θα διατηρήσουν τη δύναμη τους τουλάχιστον κατά 2018 εκφράζουν οι αναλυτές της Goldman Sachs, οι οποίοι στο πλαίσιο αυτό ενισχύουν το outlook για την τιμή του μαύρου χρυσού.
Ειδικότερα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα ενίσχυσε την πρόβλεψη της για το αργό καθώς και για το brent, υποστηρίζοντας ότι ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοι του επέδειξαν -κατά τη συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας- ισχυρότερη δέσμευση από αυτή που αναμενόταν όσον αφορά την επέκταση της μείωση της παραγωγής.
Έτσι, το 2018, το brent θα φτάσει στα 62 δολ. και το αργό στα 57,40 δολ., ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν 58 δολ. και 55 δολ., αντίστοιχα.
Η τράπεζα είναι αισιόδοξη όσον αφορά την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης για το πετρέλαιο και αναμένεται ότι οι μειώσεις της παραγωγής θα καταργηθούν νωρίς, με μια ανοδική πορεία στο τρίτο τρίμηνο του 2018.
«Σε αυτό το σημείο, ωστόσο, αναμένουμε τα αποθέματα να είναι κοντά στο μέσο όρο των πέντε ετών με μια ''έξοδο'' που διατηρεί τα αποθέματα κοντά σε ένα τέτοιο επίπεδο» επισημαίνεται στην ανάλυση της Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης