Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κάλεσμα Παναγιωτάκη στην ελληνική βιομηχανία να επενδύσει στις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Κάλεσμα Παναγιωτάκη στην ελληνική βιομηχανία να επενδύσει στις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ
H Ελλάδα δεν πρέπει να αυξήσει την εξάρτηση της από το εισαγόμενο φυσικό αέριο, τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης
Πρόσκληση στην ελληνική βιομηχανία να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για την πώληση του λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ απηύθυνε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης μιλώντας κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου.
Όπως είπε ο κύριος Παναγιωτάκης η ΔΕΗ στο μέλλον δεν θα μπορεί να παίζει το ρόλο που έχει σήμερα εξασφαλίζοντας στην βιομηχανία σταθερό κόστος σε μακροχρόνια βάση. Για το λόγο αυτό είπε, πρέπει η βιομηχανία να αποκτήσει άμεσα εμπλοκή στην παραγωγή ενέργειας και πρέπει να πάψει να είναι παθητικός καταναλωτής.
Νωρίτερα ο κύριος Παναγιωτάκης είχε απευθύνει έκκληση να αντιμετωπιστεί το θέμα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων με νηφαλιότητα και με στόχο την διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας.
Όπως είπε η λιγνιτική παραγωγή είναι απαραίτητη και μάλιστα έθεσε ως ποσοστό συμμετοχής του λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή το 2025 έως 28%, το οποίο όπως είπε είναι απαραίτητο για λόγους ασφαλείας εφοδιασμού αλλά και για την προστασία της χώρας από τις διακυμάνσεις των τιμών του πετρελαίου.
Παράλληλα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι η ΔΕΗ σε συνεργασία με την κινεζική Shenhua διεκδικεί την εξαγορά λιγνιτικού σταθμού ισχύος 1.000 MG στην Τουρκία.
Όπως είπε η Ελλάδα δεν πρέπει να αυξήσει την εξάρτηση της από το εισαγόμενο φυσικό αέριο και δεν πρέπει να γίνουν νέες επενδύσεις στην ηλεκτροπαραγωγή από το συγκεκριμένο καύσιμο.
Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ και την συμμετοχή της στις νέες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν στη χώρα όπως είπε με την μονάδα της Πτολεμαΐδας η ΔΕΗ έχει φτάσει στα όρια της. Όπως ήταν μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί 700 εκατομμύρια € για την επένδυση της Πτολεμαΐδας και θα πρέπει να δοθούν επιπλέον 800 εκατ ευρώ.
Αυτός είναι ο λόγος είπε και ο κύριος Παναγιωτάκης που η ΔΕΗ δεν μπορεί να προχωρήσει μόνη της στις επενδύσεις και είχε σχεδιάσει την προώθηση του project Μελιτη σε συνεργασία με την κινεζική CMEC .Στη συνέχεια ο κύριος Παναγιωτάκης αναφέρθηκε στις διασφαλίσεις που θα υπάρχουν με βάση τη συμφωνία που έκλεισε η κυβέρνηση με τους δανειστές τόσο για την περιοχή της Φλώρινας. όσο και για την Μεγαλόπολη. Προανήγγειλε εξάλλου ότι ο σταθμός του Αμυνταίου που δεν περιλαμβάνεται στην συμφωνία και χρειάζεται αναβάθμιση, θα γίνει από τη Δ.Ε.Η. σε συνεργασία με ιδιώτες επενδυτές.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης