Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρές μεταβολές στη Wall Street, τεχνολογικές πιέσεις σε S&P 500 και Nasdaq

Μικρές μεταβολές στη Wall Street, τεχνολογικές πιέσεις σε S&P 500 και Nasdaq
Με μικρές μεταβολές άνοιξε η Wall Street, εν μέσω τεχνολογικών πιέσεων
Με μικρές μεταβολές και μεικτά πρόσημα άνοιξε σήμερα (05/12/2017) η Wall Street, με την αγορά να συνεχίζει να βρίσκει στήριξη στην αισιοδοξία για τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ, ενώ οι μετοχές δέχονται κάποιες πιέσεις από τον τεχνολογικό κλάδο.
Ωστόσο, ελάχιστα λεπτά μετά το άνοιγμα, όλοι οι δείκτες στη Wall γύρισαν σε θετικό έδαφος.
Περί τις 16:35, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,02%, στις 24.294,80 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,02% και κινείτο στις 2.639,98 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,42% υψηλότερα, στις 6.804,01 μονάδες.



Η μετοχή της Bank of America κινείτο ελαφρώς υψηλότερα, καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα προβεί στην επαναγορά επιπλέον 5 δισ. δολ. σε μετοχές, μέχρι τον Ιούνιο του 2016.
Οι τραπεζικές μετοχές ενισχύονται σημαντικά τις τελευταίες ημέρες, καθώς αυξήθηκαν οι προσδοκίες για μια μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις εταιρείες.
Αντιθέτως, πιέσεις δέχονται οι τεχνολογικές μετοχές, με τον κλάδο να υποχωρεί περισσότερο από 3% την περασμένη εβδομάδα.
Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε τα ξημερώματα του Σαββάτου (02/12) την πρότασή της για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος της χώρας.
Ωστόσο, παρά την αισιοδοξία, υπάρχουν ακόμα σημαντικά εμπόδια για τη μεταρρύθμιση, καθώς τώρα θα πρέπει Βουλή και Γερουσία να συνάψουν ένα κοινό νομοσχέδιο, το οποίο θα παρουσιαστεί στον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump.
Οι Ρεπουμπλικάνοι ελπίζουν ότι μια συμφωνία θα επιτευχθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σημείωσε αύξηση μεγαλύτερη του αναμενόμενου τον Οκτώβριο του 2017, έχοντας ανέλθει σε υψηλό εννέα μηνών, εξαιτίας της αύξησης των τιμών πετρελαίου.
Ειδικότερα, το εμπορικό έλλειμμα ενισχύθηκε κατά 8,6%, στα 48,7 δισ. δολάρια - το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο - ενώ το έλλειμμα Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε σε 44,9 δισ. δολάρια σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν εκτιμήσει ότι το έλλειμμα θα έφθανε στα 47,5 δισ. δολάρια.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, μικρές μεταβολές καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα προκαταρκτικά στοιχεία για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αργότερα εντός της ημέρας.
Περί τις 16:55, το αργό ενισχυόταν κατά 0,1%, στα 57,5 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,5% υψηλότερα, στα 62,7 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης