Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Oriental Review: Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ θα εξαφανίσει τη χώρα από τον χάρτη το 2018;

tags :
Oriental Review: Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ θα εξαφανίσει τη χώρα από τον χάρτη το 2018;
Μία νέα «δικτατορία του προλεταριάτου» κτίζεται στην ΠΓΔΜ
Το μέλλον της ΠΓΔΜ δείχνει εξαιρετικά δυσοίωνο καθώς η νέα, φιλοδυτική κυβέρνηση δεν έχασε καθόλου χρόνο στην προσπάθειά της να διαλύσει την ταυτότητα της χώρας και να πουλήσει την κυριαρχία της σε ορισμένους επιθετικούς γείτονες, όπως σημειώνει στο OrientalReview.org, ο Andrew Korybko.
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο οι κινήσεις της κυβέρνησης θα οδηγήσουν στη διαγραφή από τον χάρτη της ΠΓΔΜ, την οποία θα αντικαταστήσει μία τοπική «ομοσπονδιακή» οντότητα, η οποία θα αναγνωριστεί παγκοσμίως με ένα «πολιτικά ορθό και αποτέλεσμα συμβιβασμού παρατσούκλι».

Με φόντο τα Βαλκάνια

Η μικρή χώρα της ΠΓΔΜ, στα νότιο-κεντρικά Βαλκάνια, βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση αυτή τη στιγμή, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης –και πολύ περισσότερο ο υπόλοιπος κόσμος- δεν το γνωρίζουν.
Αιτία το γεγονός ότι τα κυρίαρχα ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η πολιτική κρίση που ξέσπασε πριν από δύο χρόνια τελικά λύθηκε όταν η πατριωτική κυβέρνηση του VMRO-DPMNE του Nikola Gruevski αντικαταστάθηκε μέσω ενός συνταγματικού/εκλογικού πραξικοπήματος.
Με απλά λόγια η ΠΓΔΜ δέχθηκε επίθεση μέσω του επονομαζόμενου Υβριδικού Πολέμου (Hybrid War) προκειμένου να αντισταθεί στα  μεγαλεπήβολα σχέδιά Ρωσίας και Κίνας για τα Βαλκάνια.
Τόσο ο αγωγός Balkan Stream όσο και ο περίφημος «Δρόμος του Μεταξιού» θα περνούσαν από τα Σκόπια, αλλά τελικά υπήρξε αλλαγή κατεύθυνσης προς τη Βουλγαρία.
Ουσιαστικά όλα τα γεγονότα «στήθηκαν» ώστε η προηγούμενη κυβέρνηση να διακόψει τα σχέδιά της και τελικώς η ΠΓΔΜ να αποκλειστεί από τη νέα ακόμη πιο πολύπλοκη παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

Ο μεγάλος διαχωρισμός

Η πρόσφατα εγκατεστημένη «κυβέρνηση» του υπέρ-δυτικού κυβερνητικού πραξικοπήματος του Zoran Zaev και του κόμματος SDSM που υποστηρίζει o George Soros κινήθηκε γρήγορα προκειμένου να μειώσει τις σοβαρές εξωτερικές και εσωτερικές συμφωνίες που θα θέσουν σε κίνδυνο την ύπαρξη της χώρας μέχρι το επόμενο έτος.
Αρχικά και  παρά το γεγονός ότι τα πάντα σε όλη την προεκλογική εκστρατεία του 2016, το κόμμα του προσπαθεί τώρα επιθετικά να προωθήσει τη «διγλωσσία», υποστηρίζει, κάτι που δεν έχει θεσμικό προηγούμενο, ότι η χώρα θα πρέπει να γίνει ομοσπονδία, δηλαδή να υπάρξει μία εσωτερική κατάτμηση.
Παράλληλα, υπέγραψε μια «συνθήκη» με τη γειτονική Βουλγαρία, η οποία ουσιαστικά καθιστά την ΠΓΔΜ  εταίρο κατώτερης τάξης και ευάλωτη στην καταπίεση από τους πολιτιστικούς αδελφούς εξ Ανατολών, σε περίπτωση σοβαρής εγχώριας κρίσης, όπως αυτή που θα μπορούσε να προκληθεί από την «ομοσπονδία» της χώρας και τη μερική απορρόφηση de facto στο ανανεωμένο γεωπολιτικό σχέδιο της «Μεγάλης Αλβανίας» της εποχής του Ναζί.
Ο επίσημος διεθνής διαχωρισμός της ΠΓΔΜ μεταξύ Αλβανίας και Βουλγαρίας είναι αυτός που ο ίδιος προέβλεψε τον Μάιο του 2015 και τον οποίο μάλιστα απάντησε έμμεσα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov την εποχή που διεξάγονταν η Color Revolution.
Κάποιοι πολίτες της ΠΓΔΜ έχουν καταλάβει πολύ καλά τι συμβαίνει, αλλά γι’ αυτό το κυβερνητικό κατεστημένο, προσπάθησαν να φυλακίσουν πατριώτες πολίτες και πολιτικά πρόσωπα για να εκφοβίσει τον υπόλοιπο πληθυσμό, επιτρέποντας παθητικά να συνεχίσει αυτήν την αντι-συνταγματική και ακόμη και προδοτική διαδικασία αποσυναρμολόγησης του κράτους .

«Η δικτατορία του προλεταριάτου» του Zaev

Την ίδια ώρα το SDSM φυλακίζει τους πολιτικούς του αντιπάλους, επίσης προσπαθεί να περάσει μία αντικρουόμενη πρόταση «αμνηστίας» καταδικασμένων εγκληματιών, κάτι το οποίο μπορεί να ισχύσει και για τους τρομοκράτες της Daesh που θα επιστρέψουν στη χώρα.
Παρά το ότι η κυβέρνηση δέχεται ισχυρές πιέσεις από τους Αμερικανούς για να υπάρξει κοινωνική προστασία, μόνο η online έκδοση της Republika ήταν αρκετά γενναία ώστε να δημοσιεύσει ότι οι φυλακισμένοι τρομοκράτες και οι ελεύθεροι πατριώτες θα αλλάξουν θέσεις εάν τελικά ο Zaev αποκτήσει αυτό που θέλει.
Αυτό περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τη διαδικασία «ξεκαθαρίσματος» που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα με στόχο να «καθαρίσει» ο στρατός, οι υπηρεσίες ασφαλείας και το βαθύ κράτος της διπλωματίας, αλλά και ακαδημαϊκοί, ΜΜΕ, και άλλοι θεσμοί, που όλοι είναι αντίθετοι από την κυβέρνηση.
Ουσιαστικά το SDSM δημιουργεί ένα είδος «δικτατορίας του προλεταριάτου» στην ΠΓΔΜ, καθώς παρουσιάζεται ως «αριστερό» και «σοσιαλιστικό» και ότι παραμένει πιστό στις αρχές αυτών των πολιτικών τάσεων.
Χρησιμοποιεί ως «εικόνα» του την εργατική τάξη και τελικά δημιουργεί μία πραγματική δικτατορία στη χώρα.
Ακριβώς όπως συνέβη και στο παρελθόν, οι «αριστερο-σοσιαλιστές» δημαγωγοί αποσπούν την προσοχή των μαζών με ακανόνιστες φαντασιώσεις και δημιουργούν μια αποδεκτή αφήγηση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τους εξωτερικούς υποστηρικτές τους.
Κατορθώνουν  να κρύβονται και έτσι να  «δικαιολογούν» την κατάληψη της εξουσίας από μια ελίτ που απέχει πολύ από τις πραγματικές ανάγκες της εργατικής τάξης.
Η ιστορία έχει έναν περίεργο τρόπο επαναλήψης, καθώς η ΕΕ είναι ο στρεβλωμένος ιδεολογικός διάδοχος της Σοβιετικής Ένωσης που έχει ληφθεί στα πλέον δυστοπικά κοινωνικοπολιτιστικά και δικτατορικά άκρα, οπότε υπάρχει μια ορισμένη «λογική» πίσω από το γιατί αυτή η πλασματική "αριστερό- σοσιαλιστική" κυβέρνηση είναι τόσο κακή για τις Βρυξέλλες.




Καινούργια παιχνίδια

Παρόλα αυτά, το κυβερνητικό «πραξικόπημα» του κόμματος SDSM  που ηγείται ο Zaev θέλει να το αλλάξει, αλλά ο μόνος τρόπος που μπορεί να το κάνει είναι να απαλλαγεί από το συνταγματικό όνομα της Μακεδονίας και συνεπώς να «σβήσει» τη χώρα από τον χάρτη.
Δεν έχει σημασία αν ονομάζεται «Νέα Μακεδονία», «Βόρεια Μακεδονία» ή «Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία», όπως έχει αναφερθεί σε κάποια σενάρια, ή ακόμη και «Ομοσπονδίας του Βαρδάρη Αλβανίας», αλλά το γεγονός είναι ότι δεν πρόκειται να είναι η Δημοκρατία της Μακεδονίας, ένα όνομα που έχει πάρει την ιερή αύρα της μακεδονικής ταυτότητας σε όλη την πλούσια ιστορία της.
Ο Επίτροπος της ΕΕ σημείωσε ότι αναμένει από τον Zaev να αλλάξει το όνομα της ΠΓΔΜ μέχρι το 2018, γεγονός που θα επιτρέψει στη χώρα να γίνει μέλος τόσο στην ΕΕ όσο και στο ΝΑΤΟ και έτσι να επισημοποιηθεί η επιρροή της δυτικής ελίτ στη βαλκανική χώρα.
Όλα αυτά πρέπει οπωσδήποτε θα εξαγριώσουν τους πολίτες των Σκοπίων, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει τον Zaev και τους συναδέλφους του καθώς δεν έχουν καμία πατριωτική πίστη στην πατρίδα τους.
Όπως και οι σοβιετικοί προκάτοχοί τους, η πίστη τους στηρίζεται σε μια ιδεολογία και όχι σε ένα έθνος και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο «πωλούν» κυριολεκτικά τη Μακεδονία στην Αλβανία, τη Βουλγαρία και την ΕΕ, προκειμένου να ευχαριστήσουν την Ελλάδα και να εκπληρώσουν το μεγάλο στρατηγικό όραμα των ΗΠΑ προσαρτώντας τη χώρα τους στην επιρροή της Ουάσιγκτον, προκειμένου να ελέγξουν ή να επηρεάσουν τα σχέδια της Κίνα και ενδεχομένως της Ρωσίας στα Βαλκάνια.
Το τελευταίο βήμα είναι να αφαιρεθεί το συνταγματικό όνομα της Μακεδονίας και να αντικατασταθεί με ένα «συμβιβαστικό», ενώ θα επιταχυνθεί και η καταστροφή των μνημείων της πολιτιστικής κληρονομιάς της ΠΓΔΜ που χτίστηκαν ως ναυαρχίδες του πρώην σχεδίου της κυβέρνησης του κόμματος VMRO το πρόγραμμα «Skopje 2014».

Καταστροφή μνημείων

Η "πολιτιστική μαρξιστική" διαγραφή όλων των ορατών μνημείων της ιστορικής μοναδικότητας της ΠΓΔΜ πιθανώς θα επιβλέπεται άμεσα από τον Hoyt Brian Yee, τον διάδοχο της Victoria Nuland και την αναμενόμενο αντικατάσταση του σημερινού Πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ, Jess Baily.
Ο Yee ήταν εξίσου υπεύθυνος για το «πραξικόπημα» της ΠΓΔΜ, καθώς η Nuland ήταν για την Ουκρανία, αλλά τουλάχιστον η χώρα της Ανατολικής Ευρώπης δεν ήταν εξ ολοκλήρου ταπεινωμένη στο σημείο να επιβλέπει επισήμως την καταστροφή των μνημείων του Lenin, τον ιδρυτή της πρώτης κυβέρνησης της Ουκρανίας ανεξάρτητα από το πόσο «πολιτικά λανθασμένο» είναι για τους υπερεθνικιστές της να το αναγνωρίζουν.
Στην περίπτωση της ΠΓΔΜ, όμως, η βαλκανική χώρα αναγκάζεται να υπομείνει τη ντροπή διότι ο άνθρωπος που ευθύνεται άμεσα για το «πραξικόπημα» της είναι επιφορτισμένος με την καταστροφή των μνημείων που αντιπροσωπεύουν μια πολύ παλαιότερη πολιτιστική κληρονομιά απ ό,τι τα τελευταία 100 χρόνια.
Εάν καταστρέφονται τα μνημεία του Σκόπια του 2014, ειδικά ο ιππέας στο κέντρο της πόλης που υποτίθεται ότι είναι ο Μεγάλος Αλέξανδρος, τότε μάλλον θα είναι αδύνατο να εμποδιστεί η αλλαγή ονόματος της ΠΓΔΜ και η επακόλουθη ταχεία προσάρτησή της στην επιρροή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Το σχέδιο της «κυβέρνησης» για καταστροφή των μνημείων της ΠΓΔΜ και να αποκηρύξει την ίδια την ταυτότητά της θα μπορούσε να λειτουργήσει ως έκτακτο γεγονός που θα μπορύσε να προκαλέσει μια «βελούδινη επανάσταση», ακριβώς όπως επιχειρήθηκε τον Μάιο του 2017 όταν εξαγριωμένοι πολίτες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αποτρέψουν την ανάληψη του κοινοβουλίου της χώρας από έναν Αλβανό πολιτικό που ήταν υπέρ της προσάρτησης εδαφών της πΓΔΜ από την Αλβανία.

Μια Τρίτη Δύναμη πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες

Εάν οι πολίτες της ΠΓΔΜ προκειμένου να σταματήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης, τότε ίσως είναι αναπόφευκτο η χώρα τους να παύσει να υπάρχει με το σημερινό της όνομα και ίσως ακόμη και ωε αυτόνομο κράτος.
Αν καταστραφούν τα μνημεία, η ΠΓΔΜ θα καταστραφεί μια για πάντα, γι 'αυτό και η τελευταία ευκαιρία να σωθεί είναι να σώσει τα μνημεία της.
Το κόμμα VMRO έχει τη μεγαλύτερη δυνατότητα να οργανώσει ειρηνικές διαδηλώσεις για να υποστηρίξει αυτό το σημαντικό ζήτημα, ωστόσο πολλά μέλη του κόμματος δέχονται πιέσεις από τις ΗΠΑ προκειμένου να λειάνουν τον πολιτικό τους λόγο.
Ως εκ τούτου, πρέπει να βρεθεί τελικά μια Τρίτη Δύναμη, ενδεχομένως να εξελιχθεί μέσα από το VMRO και τα διάφορα κινήματα της κοινωνίας των πολιτών που ευθυγραμμίζονται με αυτό, προκειμένου να εξουδετερώσουν τους περιορισμούς που επιβάλλονται στο πρώην κυβερνών κόμμα και να χρησιμεύσουν ως γέφυρα για την προσέλκυση των ψηφοφόρων του SDSM οι οποίοι παραπλανήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων εκλογών.
Η προστασία των πολιτιστικών μνημείων της χώρας και κατά συνέπεια ο πολιτισμός και η ταυτότητά της - δεν πρέπει να γίνουν βορά στο πολιτικό ζήτημα.
Όποια και αν είναι η ονομασία της, αυτή η Τρίτη Δύναμη θα είναι η πολιτική δύναμη που θα προστατεύει την ΠΓΔΜ από την αποσυναρμολόγηση, με τα μέλη της να πρέπει να κατανοήσουν ότι θα πρέπει να προστατεύουν το κράτος τους, διότι η ίδια η ύπαρξή του είναι ασυμβίβαστη με τα σχέδια επέκτασης της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Η ΠΓΔΜ πρέπει να απομακρυνθεί από τον χάρτη έτσι ώστε ο λαός και η επικράτειά της να επισυναφθούν επισήμως σε αυτές τις δύο μονοπολικές δομές υπό τη «δικτατορία του προλεταριάτου» του Zaev και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι το έτος 2018 είναι το έτος αλλαγής όπου οι πατριώτες της ΠΓΔΜ είτε θα επικρατήσουν είτε η ίδια η χώρα θα χαθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης