Τελευταία Νέα
Διεθνή

Varadkar (Ιρλανδός πρωθ.): Στο γήπεδο του Λονδίνου η μπάλα για μια συμφωνία για το Brexit

Varadkar (Ιρλανδός πρωθ.): Στο γήπεδο του Λονδίνου η μπάλα για μια συμφωνία για το Brexit
Στο γήπεδο του Λονδίνου βρίσκεται η μπάλα για μια συμφωνίας για το Brexit, δήλωσε ο Leo Varadkar
Στο γήπεδο του Λονδίνου βρίσκεται πλέον η μπάλα για την επίτευξη μιας συμφωνίας για το Brexit, δήλωσε σήμερα (05/12/2017) ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Leo Varadkar, μία ημέρα μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας.
«Όπως έχουν τα πράγματα, η μπάλα βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στο γήπεδο του Λονδίνου.
Υπάρχει χρόνος για να επαναφέρουμε τη συμφωνία αυτή στην πορεία της και αναμένουμε να ακούσουμε (νέα) από το Λονδίνο μόλις είναι έτοιμοι», δήλωσε ο Varadkar μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας του.
Ο ιρλανδός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το Δουβλίνο θέλει να επιτευχθεί μια συμφωνία για το μέλλον των συνόρων, μετά το Brexit, που θα βασίζεται στις αρχές οι οποίες είχαν γίνει αποδεκτές στην αρχική συμφωνία της Δευτέρας (04/12).
«Βρισκόμαστε εδώ για να εργαστούμε εποικοδομητικά με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία βασισμένη στις αρχές τις οποίες συνομολογήσαμε χθες», τόνισε.
«Προφανώς θα υπάρξουν επαφές τις επόμενες ημέρες για να δούμε αν υπάρχει πιθανότητα να επαναφέρουμε τη συμφωνία στην πορεία της» πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 14-15 Δεκεμβρίου, δήλωσε ο Varadkar.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι λόγω του Brexit, οι σχέσεις μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βρετανίας ήταν τεταμένες τον τελευταίο χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης