Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

MUFG: Ομόλογα αξίας ενός τρισ. «ωριμάζουν» το 2018 – Οι προκλήσεις για τους επενδυτές

MUFG: Ομόλογα αξίας ενός τρισ. «ωριμάζουν» το 2018 – Οι προκλήσεις για τους επενδυτές
Αντιμέτωποι με εξ ανάγκης αλλαγής στα χαρτοφυλάκιά τους οι επενδυτές
Επενδύσεις σταθερού εισοδήματος συνολικής αξίας ενός τρισ. δολαρίων «ωριμάζουν» σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, εντός του 2018 και οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν καταλλήλως, όπως τονίζει έρευνα της MUFG.
Τα ομόλογα ανήκουν σε κράτη, εταιρείες με καλή αξιολόγηση και χρηματοοικονομικούς ομίλους.
Οι περισσότερες ρευστοποιήσεις θα προέλθουν από ομόλογα χρηματοοικονομικών ομίλων, με το 1/3 να αφορά εταιρικά ομόλογα και το υπόλοιπο κρατικό χρέος.
Όπως τονίζει η MUFG μέχρι σήμερα τα ομόλογα προσέφεραν ικανοποιητικές αποδόσεις στους επενδυτές, αλλά όλα δείχνουν ότι το νέο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί δεν είναι και τόσο ευνοϊκό.
Ο δείκτης ομολόγων υψηλής απόδοσης της Bank of America Merrill Lynch είχε απόδοση 8% όταν ξεκίνησε η διαδικασία δανεισμού το 2012.
Σήμερα η απόδοσή του φθάνει στο 5,3%.
Το ύψος των ρευστοποιήσεων είναι σημαντικό με δεδομένο ότι η συνολική αξία των αγορών σταθερού εισοδήματος φθάνει στα 10 τρισ. δολάρια.
Οι επενδυτές θα ζητήσουν όλο και μεγαλύτερες αποδόσεις, αναγκάζοντας αρκετές εταιρείες να προτιμήσουν τον τραπεζικό δανεισμό για να καλύψουν τις χρηματοδοτικές τους ανάγκες, σημειώνει ο Anthony Barklam, κορυφαίο στέλεχος της MUFG.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα στοιχεία της MUFG δεν έχουν συμπεριληφθεί τα ομόλογα που έχουν εκδοθεί από κράτη και θεσμούς της Ευρώπης, καθώς συνεχίζεται το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ και ως εκ τούτου οι αποδόσεις επηρεάζονται από αυτήν τη δραστηριότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης