Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Στο χείλος του πολέμου στην Κορεατική χερσόνησο - Διάλογο με ΗΠΑ θέλει η Πιονγκγιάνγκ

Ρωσία: Στο χείλος του πολέμου στην Κορεατική χερσόνησο - Διάλογο με ΗΠΑ θέλει η Πιονγκγιάνγκ
Βρισκόμαστε στο χείλος ενός πραγματικού πολέμου στην Κορεατική χερσόνησο, προειδοποιεί η Ρωσία
Για τον κίνδυνο ενός πραγματικού πολέμου στην κορεατική χερσόνησο, προειδοποιεί η Ρωσία, ενώ η Βόρεια Κορέα φέρεται να επιδιώκει έναν άμεσο διάλογο με τις ΗΠΑ, σχετικά με το πυρηνικό της πρόγραμμα.
«Βρισκόμαστε στο χείλος ενός πραγματικού πολέμου στην κορεατική χερσόνησο», μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών.
Ο Igor Morgulov φέρεται επίσης να δήλωσε πως η Ρωσία έχει ανοιχτά κανάλια επικοινωνίας με τη Βόρεια Κορέα, προσθέτοντας ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να ασκήσει την επιρροή της στην Πιονγκγιάνγκ.
Ανέφερε επίσης ότι η Βόρεια Κορέα επιδιώκει έναν άμεσο διάλογο με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό της πρόγραμμα, ενώ δεν χρειάζεται εγγυήσεις ασφάλειας ούτε από την Κίνα ούτε από τη Ρωσία.
Όπως δήλωσε, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, είναι έτοιμος για διαπραγματεύσεις.
Ο ίδιος τόνισε ότι τόσο οι δοκιμές της Βόρειας Κορέας όσο και οι στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ έχουν ισοδύναμη αρνητική επίδραση στην κατάσταση στην περιοχή.
O ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ακόμη ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να αναστείλει τις πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές μόνο εάν οι ΗΠΑ μειώσουν τις στρατιωτικές δραστηριότητες κοντά στην κορεατική χερσόνησο.
Ούτε η Ουάσινγκτον, ούτε η Πιονγκγιάνγκ επιθυμούν έναν πραγματικό πόλεμο, όμως το σενάριο αυτό παραμένει, πρόσθεσε ο Morgulov.
Από την πλευρά της Ουάσινγκτον, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Katina Adams, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Trump θέλει ακόμα μια ειρηνική και διπλωματική λύση για την πυρηνική και πυραυλική απειλή της Πιονγιάνγκ, αλλά δήλωσε στο «Reuters» ότι η Βόρεια Κορέα έχει δείξει με τις ενέργειές της ότι δεν ενδιαφέρεται για συνομιλίες.
Πρέπει να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στην αύξηση του κόστους για την ανάπτυξη προγραμμάτων όπλων μαζικής καταστροφής από την Πιονγιάνγκ», πρόσθεσε η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης