Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Καναδάς χαλάει συμφωνία με τη Boeing για την εξαγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών

Ο Καναδάς χαλάει συμφωνία με τη Boeing για την εξαγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών
Ο Καναδάς θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα ότι σκοπεύει να αγοράσει ένα στόλο παλαιότερων αεροσκαφών F-18 της Αυστραλίας
Ο Καναδάς διαλύει ένα σχέδιο να αγοράσει 18 αεροσκάφη τύπου Boeing Super Hornet, εν μέσω μίας βαθιάς διαμάχης με την αμερικανική εταιρεία αεροδιαστημικής, όπως δήλωσαν στο Reuters την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, τρεις πηγές εξοικειωμένες με το θέμα.
Αντίθετα, η Φιλελεύθερη κυβέρνηση θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα ότι σκοπεύει να αγοράσει ένα στόλο παλαιότερων αεροσκαφών F-18 της Αυστραλίας, το ίδιο είδος αεροπλάνου που χρησιμοποιεί σήμερα ο Καναδάς, ανέφεραν οι πηγές.
Οι Φιλελεύθεροι - οι οποίοι δήλωσαν στα τέλη του 2016 ότι ήθελαν τα αεροσκάφη Boeing - πάγωσαν τις συνομιλίες σχετικά με την προτεινόμενη συμφωνία φέτος, αφού η Boeing ξεκίνησε μια εμπορική πρόκληση εναντίον του καναδικής κατασκευάστριας αεροπλάνων Bombardier.
Καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών χειροτέρευσαν, η Οττάβα γύρισε την πλάτη στην Boeing επειδή δεν ενεργούσε ως έμπιστος συνεργάτης και άρχισε να κοιτάζει τα αεροσκάφη της Αυστραλίας.
Δύο από τις πηγές ανέφεραν ότι Αυστραλοί αξιωματικοί ήταν στην Οττάβα τον περασμένο μήνα για συνομιλίες.
Τα γραφεία της υπουργού δημοσίων έργων Carla Qualtrough και του υπουργού Άμυνας Harjit Sajjan, που έχουν την ευθύνη για τις στρατιωτικές προμήθειες στον Καναδά, αρνήθηκαν να σχολιάσουν.
Η Boeing δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης