Τελευταία Νέα
Speculator

Υπάρχει τρόπος να κλείσουν οι εισαγγελικές έρευνες στις τράπεζες με καθαρό τρόπο

tags :
Υπάρχει τρόπος να κλείσουν οι εισαγγελικές έρευνες στις τράπεζες με καθαρό τρόπο
Με τις σωστές, τραπεζικά επαρκείς και νομικά τεκμηριωμένες δράσεις…οι τραπεζίτες θα μπορούσαν να κλείσουν πολλές υποθέσεις στην δικαιοσύνη.
Υπάρχει τρόπος να κλείσουν οι εισαγγελικές έρευνες στις τράπεζες με πολύ καθαρό τρόπο;
Ναι υπάρχει.
Οι εισαγγελείς είτε αυτεπάγγελτα, είτε από καταγγελίες υποχρεούνται από τον νόμο να διερευνήσουν κάθε υπόθεση.
Πολλές φορές τους καταλογίζουμε και εμείς οι δημοσιογράφοι σκοπιμότητες ή ότι εξυπηρετούν αλλότρια σχέδια.
Όμως σχεδόν στην πλειοψηφία τους οι έρευνες των εισαγγελέων δεν εξυπηρετούν κανένα σχέδιο πλην της έρευνας και της αποκάλυψης παράνομων πράξεων.
Οι εισαγγελείς γνωρίζουν ότι τις περισσότερες φορές οι τραπεζίτες δεν έχουν πραγματοποιήσει κακουργηματικές πράξεις.
Λάθη, παραλείψεις έχουν υπάρξει αλλά επειδή οι τραπεζίτες διοικούν οργανισμούς και διαχειρίζονται τα κεφάλαια και τις καταθέσεις των πολιτών άρα ελέγχονται συστηματικά….τελικά οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι χαμηλής ποινικής βαρύτητας.
Οι τραπεζίτες σε μια έρευνα που διεξάγει ένας εισαγγελέας θα πρέπει να την αντιμετωπίζουν άμεσα.
Παράδειγμα 1. Εάν υπάρχουν στελέχη τραπεζών που έχουν πάρει stock options αλλά πήραν και απόφαση ως διοικητικό συμβούλιο να αποζημιωθούν για την ζημία που υπέστησαν… επειδή διακράτησαν τις μετοχές…εάν επιστρέψουν τα χρήματα κλείνει η υπόθεση.
Παράδειγμα 2. Εάν υπάρχουν τραπεζίτες που είχαν δάνεια και τα μεταβίβασαν σε νομικό πρόσωπο θα πρέπει άμεσα να υποβάλλουν στοιχεία που να αποδεικνύει ότι η δανειακή υποχρέωση συνεχίζει να υφίσταται και επίσης οι εξασφαλίσεις είναι επαρκείς.
Παράδειγμα 3. Εάν υπάρχουν τραπεζίτες που κατηγορούνται ότι έχουν δανειοδοτήσει επιχειρηματίες με διάτρητες εξασφαλίσεις να λάβουν άμεσα μέτρα ώστε να διασφαλίσουν ότι θα αποπληρωθεί το δάνειο ή να εξασφαλίσουν σοβαρά collaterals.
Θα μπορούσαν να απαριθμηθούν και άλλα παραδείγματα.... με τις σωστές, τραπεζικά επαρκείς και νομικά τεκμηριωμένες δράσεις…οι τραπεζίτες θα μπορούσαν να κλείσουν πολλές υποθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης