Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φρούριο η Αθήνα για 72 ώρες λόγω Γρηγορόπουλου και Erdogan – Στους δρόμους 3.000 αστυνομικοί

tags :
Φρούριο η Αθήνα για 72 ώρες λόγω Γρηγορόπουλου και Erdogan – Στους δρόμους 3.000 αστυνομικοί
Ένταση και περιορισμένα επεισόδια στα Προπύλαια και στην Πανεπιστημίου στο περιθώριο του μαθητικού συλλαλητηρίου για τον Γρηγορόπουλο
(upd) Φρούριο από σήμερα και για 72 ώρες θα είναι η Αθήνα λόγω των σημερινών εκδηλώσεων μνήμης για τη συμπλήρωση 9 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αλλά και της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan.
Για σήμερα είναι προγραμματισμένες δύο συγκεντρώσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον Αλ. Γρηγορόπουλο, και συγκεκριμένα στις 12:00 στα Προπύλαια από μαθητές και φοιτητές και στις 18:00 το απόγευμα από ομάδες αντεξουσιαστών.
Λόγω των κινητοποιήσεων αυτών θα μείνουν κλειστοί οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα.
Πάντως και στο περιθώριο του μαθητικού συλλαλητηρίου, περιορισμένα επεισόδια εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην περιοχή γύρω από τα Προπύλαια, όταν μια ομάδα από τουλάχιστον 40 άτομα επιτέθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες και μολότοφ ενώ προχώρησε και σε καταστροφές σε κτήρια της περιοχής.
Από την πλευρά τους οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν διακριτική παρουσία, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.
Εν τω μεταξύ, σε κόκκινο συναγερμό είναι οι αστυνομικές αρχές και για την αυριανή επίσκεψη του Rejep Tayip Erdogan στην Αθήνα.
Είναι χαρακτηριστικό πως για 72 ώρες, περίπου 3.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους, εκ των οποίων οι 2.000 θα ανήκουν στη διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων.
Παράλληλα άνδρες της Τροχαίας και διαφόρων αστυνομικών τμημάτων θα παρεμβαίνουν τόσο σήμερα όσο και αύριο για τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Σημειώνεται πως στα μέτρα ασφαλείας του Τούρκου προέδρου θα πρέπει να προστεθούν και ο «προσωπικός στρατός» 150 ατόμων του Erdogan αλλά και ελεύθεροι σκοπευτές, ελικόπτερα, θωρακισμένα οχήματα και μια σειρά άλλων μέτρων.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας θα φτάσει στην Αθήνα στις 11:00 το πρωί της Πέμπτης 7/12 με το δρομολόγιο του να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα για λόγους ασφαλείας.

(πρώτη ενημέρωση Τετάρτη 6/12 08:12)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης