Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Οι Αμερικανοί τους έκοψαν και την όρεξη και τα πόδια

tags :
Οι Αμερικανοί τους έκοψαν και την όρεξη και τα πόδια
Η Ernst & Young δίνει στην Ελλάδα τον καλύτερο βαθμό
Οι Αμερικανοί τους έκοψαν και την όρεξη και τα πόδια

Με μήνυμα φίλης της στήλης: Ενδιαφέρον άρθρο από την Handelsblatt για το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας και γιατί τίποτε δεν προχωρούσε πριν απο τις τέως Γερμανοταγμένες και εκβιαζόμενες κυβερνήσεις. Τώρα, γιατί οι Γερμανοί κόπηκαν από το ενεργειακό project Ελλάδα, είναι όχι γιατί δεν το είδαν. Το είδαν και το καλοείδαν και ως συνήθως, το σχέδιο ήταν η μονίμως χρεοκοπημένη Ελλάδα και όλα δικά τους.Οτι καλύτερο για έναν βιομηχανικό γίγαντα χωρίς ενεργειακά πόδια που θα τα αποκτούσε. Και το δούλεψαν στα μέτρα τους με τον Ερντο.

Πλην όμως, οι Αμερικανοί τους έκοψαν και την όρεξη και τα πόδια. Ονειρο ήταν και πέρασε…Τίποτε δεν είναι τυχαίο, που σήμερα η Γερμανία ψάχνεται για κυβέρνηση με τον Σόιμπλε στο μπουφέ με καρεδάκι, οι αξιολογήσεις κλείνουν τάχιστα, τα spreads πέφτουν, τα ενεργειακά projects παίρνουν σχήμα και μορφή με κάποια να εντάσσονται σε Ευρωπαικά χρηματοδοτικά προγράμματα, η χώρα να αναβαθμίζεται συνεχώς γεωπολιτικά & ο πολύς Ερντο να έρχεται εδώ με το χέρι απλωμένο.Τα συμφέροντα είναι χοντρά, είναι Ισραηλοαμερικάνικα & πάσα αρχή παυσάτω. Η Exxon άλλωστε είναι γνωστόν τοις πάσι ότι δεν ασχολείται ποτέ με ψιλαδούρες και θα εισπράξουμε κι’εμείς μερικά φιλετάκια.


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ: Δύο funds με επίκεντρο την Ελλάδα ετοιμάζει το ευρωπαϊκό hedge fund, Brevan Howard, θέτοντας ένα στοίχημα για την ανάκαμψη μιας οικονομίας, που έχει σχεδόν καταρρεύσει μετά από μια 10ετία οικονομικής κρίσης, μεταδίδει το Βloomberg.

Τα προϊόντα αμοιβαίου κεφαλαίου, επενδύοντας σε ακίνητα και μετοχές υπό δημόσια διαπραγμάτευση, θα τα διαχειρίζεται ο ιδρυτικός συνεργάτης του Brevan Howard, Trifon Natsis***. Το Brevan Howard θα προσλάβει μία επενδυτική ομάδα στην Αθήνα και σχεδιάζει να ξεκινήσει μέχρι τον Φεβρουάριο, με τον όμιλο Natsis να επιβλέπει την ομάδα από το Λονδίνο.

***Ο Τρύφων Νάτσης (φωτό) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.Φοίτησε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και εν συνεχεία πήρε Ph.D. στα οικονομικά από το City University του Λονδίνου.*Υπήρξε βοηθός ερευνητή και λέκτορας στις χρηματοοικονομικές αγορές και στη θεωρία χαρτοφυλακίων στο City University από το 1989 ως το 1993. Μετακινήθηκε στην επενδυτική τράπεζα Salomon Brothers το 1993. Τον Ιούνιο του 2000 και μετά την εξαγορά της Salomon από τη Citigroup αποσπάστηκε σε ένα hedge fund που λεγόταν Endeavour.*Το 2001 έφυγε από το Endeavour και συναντήθηκε με τον Alan Howard στην Credit Suisse First Boston στο Λονδίνο. Εφυγαν το 2003 για να ιδρύσουν μαζί με άλλους την Brevan Howard Asset Management LLP.

Η Ernst & Young δίνει στην Ελλάδα τον καλύτερο βαθμό

Η μεγάλη έκπληξη: 'Oπως ανέφερε ο Πολ Καζαριάν της Japonica στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, σε μελέτη της που πρόκειται να δημοσιευθεί, η Ernst & Young δίνει στην Ελλάδα τον καλύτερο βαθμό για την αποτύπωση των μηνιαίων οικονομικών στοιχείων του κράτους, με τα βαριά ονόματα της Ευρωζώνης να την ακολουθούν από απόσταση! Συγκεκριμένα, η Ελλάδα πήρε 152 βαθμούς, έναντι 74 της Γερμανίας και 48 της Γαλλίας. Μια άλλη πρώην μνημονιακή χώρα, η Πορτογαλία, κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 118 βαθμούς.Αυτός που το χάρηκε περισσότερο ήταν ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ο οποίος συμμετείχε στο πάνελ και είναι και ο καθ’ ύλην αρμόδιος να εισπράξει τα εύσημα.

http://www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης