Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση κλείνει τις πληγές του χρέους – Ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς

Κουρουμπλής: Η κυβέρνηση κλείνει τις πληγές του χρέους – Ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς
Ο πολιτικός χάρτης ανασχηματίζεται με τις διαδικασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, όλοι θα κριθούν στις εκλογές είπε ο κ.Κουρουμπλής
Την θέση ότι «η κυβέρνηση εργάζεται σταθερά και κλείνει τις πληγές του χρέους, τη μία μετά την άλλη» διατύπωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλής, ο οποίος αν και υποστήριξε ότι είναι επιτυχημένη η έως σήμερα πορεία, ο δρόμος παραμένει μακρύς.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Finance & Market Voice, ο κ.Κουρουμπλής υπογραμμίζει ότι «στις εκλογές θα κριθούν όλοι και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ και η ΝΔ και ΔΗΣΥ», καθώς θεωρεί ότι «ο πολιτικός χάρτης ανασχηματίζεται με τις διαδικασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς».
«Η κοινωνία θα αξιολογήσει αναλόγως το προσωπικό πολιτικό ρίσκο του Αλέξη Τσίπρα να βγάλει την Ελλάδα από αυτή τη δίνη» υποστήριξε ο κ.Κουρουμπλής, ο οποίος ερωτηθείς αν υπάρχουν περιθώρια ο ΣΥΡΙΖΑ να «συναντηθεί» με τον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο φυσικός χώρος συμμαχιών για την Κεντροαριστερά».
«Νομίζω ότι με μια καλοπροαίρετη συνεργασία, μπορούν να βρεθούν τόποι προγραμματικής σύγκλισης.
Φτάνει η Κεντροαριστερά να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να γοητεύεται από το ακραία νεοφιλελεύθερο προφίλ που δίνει στη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Και οι δύο προοδευτικοί χώροι έχουν ιστορική ευθύνη, πατριωτικού χαρακτήρα, να απαλλαγούν από μικρές και μεγάλες εμμονές, να ξεπεράσουν την προσωποποίηση των αντιθέσεων και να βρουν τον δρόμο της πολιτικής σύγκλισης και του πολιτικού προγραμματισμού» τονίζει ο κ.Κουρουμπλής, ο οποίος χαρακτηρίζει λανθασμένη την πολιτική της ΝΔ.
«Η «πολιτική σταθερότητα της Ελλάδας είναι η "λεωφόρος" που σταθερά βγάζει τη χώρα από τη μέγγενη των δανειστών» ανέφερε ο κ.Κουρουμπλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης