Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Οι ΗΠΑ διαδίδουν αρνητικές πληροφορίες σχετικά με τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών

tags :
Κίνα: Οι ΗΠΑ διαδίδουν αρνητικές πληροφορίες σχετικά με τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών
Το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του απέναντι στις τελευταίες κινήσεις της Ουάσινγκτον
Την έντονη ανησυχία της απέναντι στις τελευταίες κινήσεις των ΗΠΑ στον τομέα του εμπορίου εξέφρασε σήμερα (7/12) η Κίνα, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον διαδίδει αρνητικές πληροφορίες σχετικά με τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το κινεζικό Υπουργείου Εμπορίου, «το τελευταίο διάστημα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ξεκινήσει έρευνες για την αντιμετώπιση των εμπορικών συναλλαγών σε κινεζικά προϊόντα και διαδίδουν συνεχώς αρνητικές πληροφορίες».
Παράλληλα, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, Gao Feng, αυτή η εξέλιξη «έχει προκαλέσει εκτεταμένες ανησυχίες μεταξύ των επιχειρήσεων στην Κίνα και τις ΗΠΑ, ιδιαίτερα μεταξύ των αμερικανικών εταιρειών που είναι πρόθυμες να συνεργαστούν και να επεκταθούν στην Κίνα».
Μάλιστα, οι σχετικές εξελίξεις έρχονται σε ένα χρονικό σημείο όπου το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με την Κίνα για το τρέχον έτος φαίνεται να διευρύνεται και όχι να περιορίζεται, παρά τις προθέσεις του Trump να περιορίσει τις εισαγωγές από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο (2/12) το κινεζικό Υπουργείο είχει εκφράσει την έντονη δυαρέσκειά του και την αντίθεσή του απέναντι στις δηλώσεις της Ουάσινγκτον προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου ότι αντιτίθεται στη χορήγηση καθεστώτος οικονομίας στην αγορά της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης