Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Η οικονομία της Γερμανίας δεν επηρεάζεται από το πολιτικό αδιέξοδο

ING: Η οικονομία της Γερμανίας δεν επηρεάζεται από το πολιτικό αδιέξοδο
Η γερμανική οικονομία δεν έχει αποδυναμωθεί, επισημαίνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING, Carsten Brzeski
H γερμανική οικονομία δεν επηρεάζεται από το πολιτικό αδιέξοδο που έχει προκύψει μετά τις εκλογές τον Σεπτέμβριο (2017), σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της ING, Carsten Brzeski.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 1,4% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο (2017) αφού υποχώρησε κατά 0,9% τον προηγούμενο μήνα.
Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή παραμένει ενισχυμένη κατά 2,7% από 4,2% τον Σεπτέμβριο.
«Κατά την άποψη μας, κι όσο παράξενο κι αν ακούγεται, η υποχώρηση του Οκτωβρίου είναι απλά το αποτέλεσμα των εθνικών αργιών και των μεγάλων Σαββατοκύριακων.
Όλοι οι μαλακοί και οι σκληροί δείκτες στην πραγματικότητα έδειξαν μια έντονη αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Νοέμβριο» επισημαίνει σε ενημερωτικό του σημείωμα ο Brzeski.
«Η ειρωνεία της σημερινής υποχώρησης στη βιομηχανική παραγωγή είναι αυτό που πιθανότατα αντικατοπτρίζει τη δύναμη και όχι τη αδυναμία τη γερμανικής οικονομίας.
Προφανώς πηγαίνει τόσο καλά που οι άνθρωποι και οι εταιρείες μπορούν να αντέξουν οικονομικά να κάνουν ένα διάλειμμα» προσθέτει ο ίδιος.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης