Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Ριψοκίνδυνη η επίσκεψη Erdogan – Έπρεπε να υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία

Θεοχαρόπουλος: Ριψοκίνδυνη η επίσκεψη Erdogan – Έπρεπε να υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία
Είναι επιτακτικό να υπάρξει μια ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Ριψοκίνδυνη χαρακτήρισε την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θ. Θεοχαρόπουλος.
«Πρόκειται για μια επίσκεψη που λαμβάνει χώρα μετά από πάρα πολλά χρόνια και έπρεπε να μελετηθεί καλά ως κίνηση η πρόσκληση εκ μέρους της Ελλάδας και να υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία, μιας και ήδη ο Τούρκος Πρόεδρος έδειξε τις προθέσεις του μετά την αναφορά του στη Συνθήκη της Λωζάνης και την ανάγκη “επικαιροποίησής” της» υποστήριξε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 ο κ.Θεοχαρόπουλος.
Αναφερόμενος στο θέμα της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο κ.Θεοχαρόπουλος τόνισε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να καταδικάσει την ενέργεια του Αμερικανού Προέδρου, παρά τις καλές διπλωματικές σχέσεις που υπάρχουν με τις ΗΠΑ, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι πρώτα προβάλλει το Δίκαιο.
Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, ο κ.Θεοχαρόπουλος έκανε λόγο για θετικό κλίμα και εκτενή συνεννόηση από όλες τις πλευρές για τη συμπόρευση των κεντροαριστερών δυνάμεων.
«Υπάρχει η δυνατότητα να πειστεί ο κόσμος να ψηφίσει το Κίνημα Αλλαγής και να πάει από το 6% στο 18%, όπως δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της ProRata.
Είναι επιτακτικό να υπάρξει μια ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα, και τα θέματα να γίνονται με συμμετοχική διαδικασία, με συλλογική λειτουργία και δημοκρατικές διαδικασίες.
Για παράδειγμα, στις μετεκλογικές συνεργασίες, να προχωρήσουμε με μια λογική εσωτερικού δημοψηφίσματος» είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης