Τελευταία Νέα
Διεθνή

General Electric: Ανακοίνωσε περικοπές 3.000 θέσεων εργασίας σε Γερμανία και Ελβετία

General Electric: Ανακοίνωσε περικοπές 3.000 θέσεων εργασίας σε Γερμανία και Ελβετία
Ο αμερικανικός κολοσσός στοχεύει μέσω των περικοπών να περιορίσει τα προβλήματα στις ηλεκτροπαραγωγικές επιχειρήσεις της
Τη μείωση 3.000 θέσεων εργασίας σε Γερμανία και Ελβετία ανακοίνωσε σήμερα (7/12) η General Electric, στην προσπάθειά της να περιορίσει τα προβλήματα στις ηλεκτροπαραγωγικές της επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, ο αμερικανικός κολοσσός δήλωσε ότι σχεδιάζει να περικόψει περίπου 1.600 θέσεις εργασίας στη Γερμανία, με τις περικοπές να αφορούν τις επιχειρήσεις της σε Μάινχαϊμ, Στουτγκάρδη, Βερολίνο, Μενχενγκλάντμπαχ και Κάσελ.
Παράλληλα, διευκρίνησε ότι οι σχετικές μειώσεις θα επιβεβαιωθούν μετά τις συνομιλίες που θα έχει η εταιρεία με εκπροσώπους εγαζομένων στη χώρα.
Σε ότι αφροά την Ελβετία, η GE επιδιώκει να μειώσει κατά 1.400 τις θέσεις εργασίας, από 4.200 άτομα που απασχολούνται κατά την παρούσα χρονική στιγμή, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δε θα κλείσει κάποια από τις επιχειρήσεις που λειτουργεί στη χώρα.
Στόχος του προαναφερθέντος σχεδίου, σύμφωνα με τη General Electric, είναι να αναταποκριθεί στην απότομη πτώση της ζήτησης για τον ενεργειακό εξοπλισμό από ορυκτά καύσιμα.
Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Οκτώβριο, ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάμισε σε «αρνητικές» από «σταθερές» τις προοπτικές επαναξιολόγησης της General Electric, επικαλούμενος τις αυξημένες ανησυχίες μετά τα κέρδη του τρίτου τρίτου τριμήνου 2017, τις ταμειακές ροές, την πρόσφατη υψηλή χρήση κεφαλαίου κίνησης και την ασθενή ζήτηση στον ενεργειακό κλάδο, που πιθανότατα θα επηρεάσει τα οικονομικά της μεγέθη το 2018.
Αναφορικά με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, ο αμερικανικός κολοσσός παρουσίασε καθαρά κέρδη 1,80 δισ. ή 0,21 δολαρίων ανά μετοχή, από 1,99 δισ. ή 0,22 δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα, «χάνοντας» για πρώτη φορά τις εκτιμήσεις των αναλυτών από το α΄ τρίμηνο 2015.
Τα έσοδα αυξήθηκαν 14% στα 33,47 δισ., από 29,27 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 32,51 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης