Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Είμαστε κοντά σε συμφωνία για το Brexit - Απαιτείται περισσότερη δουλειά

Βρετανία: Είμαστε κοντά σε συμφωνία για το Brexit - Απαιτείται περισσότερη δουλειά
Ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Theresa May έδωσε έμφαση στη συμφωνία που πρέπει να εξασφαλιστεί αναφορικά με τα σύνορα στο νησί της Ιρλανδίας
Την πεποίθησή του ότι η Μεγάλη Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το Brexit, εξέφρασε σήμερα (7/12) ο εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι απαιτείται περισσότερη δουλειά προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία.
Ειδικότερα, όπως τόνισε ο βρετανός εκπρόσωπος, η Theresa May και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, εργάζονται από κοινού ώστε να προχωρήσουν οι συνομιλίες στην επόμενη φάση, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι θα επιτευχθεί συμφωνία πριν από τη σύνοδο κορυφής της ερχόμενης εβδομάδας.
Ωστόσο, διευκρίνησε ότι απαιτείται να καταβληθεί περισσότερη προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί μία συμφωνία αναφορικά με τα σύνορα στο νησί της Ιρλανδίας, τα οποία αποτελούν «αγκάθι» στην πορεία των διαπραγματεύσεων.
Από την πλευρά τους, οι αξιωματούχοι της ΕΕ εμφανίζονται έτοιμοι να υποδεχθούν ξανά την May ανά πάσα στιγμή, προκειμένου να συνεχιστούν οι συζητήσεις και να αρθεί το αδιέξοδο που υπάρχει μέχρι στιγμής, καθώς οι Βρυξέλλες βρίσκονται σε ανοιχτή επικοινωνία με το Λονδίνο.
Παρά την πρόθεση των Βρυξελλών να προχωρήσουν άμεσα οι συνομιλίες, η ΕΕ έχει καταστήσει σαφές ότι δε θα υπάρξει κάποια παράταση στη διορία της Βρετανίας, η οποία ολοκληρώνεται στα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης