Μέγαρο Μαξίμου για Erdogan: Το τανγκό θέλει πάντα δύο - Δεν περιμέναμε η Τουρκία να αλλάξει θέση

Μέγαρο Μαξίμου για Erdogan: Το τανγκό θέλει πάντα δύο - Δεν περιμέναμε η Τουρκία να αλλάξει θέση
Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, ο Προκόπης Παυλόπουλος επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις 
Τη στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπολου, κατά τη συνάντηση του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Τούρκο πρόεδρο, Recep Tayyip Erdogan κάλυψε το Μέγαρο Μαξίμου λίγα λεπτά μετά την συνάντηση των δύο ανδρών στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ειδικότερα, κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τις ελληνικές θέσεις.
«Είναι προφανές ότι δεν περιμέναμε η Τουρκία να αλλάξει τις δικές της», είπε και συνέχισε: «Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης έχουμε καθήκον και υποχρέωση με δεδομένη την αποσταθεροποιημένη περιοχή και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ευρωτουρκικές σχέσεις να είμαστε ο σταθεροποιηθτικός παράγοντας και να παίρνουμε γενναίες πρωτοβουλίες.
Στο πλαίσιο αυτό τείνουμε ακριβώς χείρα φιλίας στην Τουρκία και είναι στο χέρι της εάν θα αξιοποιήσει την πρωτοβουλία μας.
Το τανγκό θέλει πάντα δύο».
Ερωτηθείς για το timing της επίσκεψης ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε πως «οι σημαντικές επισκέψεις δεν γίνονται όταν όλα τα ζητήματα έχουν λυθεί για να ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις οι πολιτικές ηγεσίες, αλλά όταν είναι αναγκαίο για την επίλυση ζητημάτων, την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και την αναβάθμιση των σχέσεων».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS