Διεθνή

NYT: Ο Erdogan στην Ελλάδα παραμέρισε τη διπλωματία και ζήτησε αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης

NYT: Ο Erdogan στην Ελλάδα παραμέρισε τη διπλωματία και ζήτησε αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης
Οι δηλώσεις του Erdogan περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης επιβάρυναν το κλίμα των επαφών του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα 
Στην επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα, Recep Tayyip Erdogan, αναφέρεται η New York Times, σε δημοσίευμα με τίτλο «Ο Erdogan σε μια επίσκεψη ορόσημο στην Ελλάδα, παραμερίζει τη διπλωματία».
«Οποιεσδήποτε προσδοκίες για διπλωματία διαψεύστηκαν γρήγορα από τη δήλωση για αλλαγές σε μια διεθνή συνθήκη που προσδιορίζει τα σύνορα μεταξύ των δύο ανταγωνιστών, αλλά και από τις προτάσεις ότι οι ελληνικές μεροληπτεί εις βάρος του μουσουλμανικό πληθυσμό» επισημαίνεται στο εν λόγω δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τη New York Times, τη στιγμή που οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιδεινωθεί, υπήρχαν ελπίδες ότι η επίσκεψη του Erdogan θα μπορούσε να προμήνυε στενότερους δεσμούς με την Ελλάδα και μεγαλύτερη σταθερότητα στην περιοχή.
Αντ' αυτού, όπως σχολιάζεται στο δημοσίευμα με αφορμή της δηλώσεις περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης, ο Erdogan κατόρθωσε να προκαλέσει τους οικοδεσπότες του ακόμη και πριν προσγειωθεί στην Αθήνα.
Ο ίδιος επανέλαβε αυτές τις θέσεις και στον διάλογο που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε να αποκαλεί τη μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα «τουρκική μειονότητα», όπως έχουν ξανακάνει στο παρελθόν Τούρκοι αξιωματούχοι.
Παράλληλα, επανέλαβε το αίτημα για έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία το καλοκαίρι του 2016.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης