Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zeit: Προτεραιότητα της Τουρκίας η προστασία της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη

Zeit: Προτεραιότητα της Τουρκίας η προστασία της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη
Η αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης διακαής πόθος του Erdogan
Στην επίσκεψη του Recep Tayyip Erdogan αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Zeit στην online έκδοσή της, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τόσο στην απαίτηση του Τούρκου προέδρου για αλλαγή της Συνθήκης της Λωζάνης όσο και για προστασία της μουσουλμανικής μειονότητας της Δ. Θράκης.
Παράλληλα το δημοσίευμα τονίζει και την κόντρα που υπήρξε, μπροστά στις κάμερες, μεταξύ του Erdogan και του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, αναφορικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης.
«Κατά την πρώτη επίσκεψη Τούρκου προέδρου από το 1952 στην Ελλάδα, ο Erdogan, επίσης, άσκησε κριτική και στον τρόπο που το ελληνικό κράτος φέρεται στη μουσουλμανική μειονότητα της Δ. Θράκης.
Ο Erdogan υποστήριξε ότι ο μουφτής θα πρέπει να εκλέγεται και όχι να διορίζεται και να είναι δημόσιος υπάλληλος», τονίζεται στο δημοσίευμα.
Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος άσκησε κριτική για τον τρόπο με τον οποίο η ΕΕ φέρεται στην Τουρκία αναφορικά με την προσφυγική κρίση.
«Η ΕΕ δεν εκπλήρωσε τις υποσχέσεις της σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος, ενώ η Τουρκία έχει εκπληρώσει όλες τις δικές της υποχρεώσεις», τόνισε ο Erdogan.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης