Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η BofA προειδοποιεί για τέλος στα αυξανόμενα κέρδη των εισηγμένων της Wall Street

tags :
Η BofA προειδοποιεί για τέλος στα αυξανόμενα κέρδη των εισηγμένων της Wall Street
Τα εταιρικά κέρδη των εισηγμένων του S&P 500 θα υποχωρήσουν τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τη Bank of America
Το φετινό εντυπωσιακό «ράλι» των κύριων χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street στηρίχθηκε, εκτός από τις προσδοκίες για τις οικονομικές πολιτικής της κυβέρνησης του Donald Trump, από τα ισχυρά εταιρικά κέρδη που παρουσίασαν οι εισηγμένες κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2017.
Ωστόσο, το κλίμα ευημερίας στα εταιρικά κέρδη έχει φτάσει πλέον στο τέλος του, εκτιμούν σε ανάλυσή τους οι οικονομολόγοι της Bank of America Merrill Lynch.
Ειδικότερα, ο σχετικός δείκτης ERR (estimate revision ratio) που συντάσσει η τράπεζα, διαμορφώθηκε σε 0,99 μονάδες (σσ: πάνω από 1 συνεπάγεται μεγέθυνση) τον Νοέμβριο του 2017 (από 1,03 ένα μήνα νωρίτερα), για πρώτη φορά μέσα στο έτος, αντικατοπτρίζοντας έτσι πτώση στα κέρδη των εισηγμένων του δείκτη-βαρόμετρου S&P 500 κατά τους τρεις επόμενους μήνες.
Το εύρος διαμορφώθηκε σε 0,94-1,16 μονάδες.



Η τιμή του ERR ανήλθε σε κάτω της μονάδας σε οκτώ από τους 11 κλάδους, με τους μεγαλύτερους χαμένους να είναι τα Υλικά, η Υγειονομική Περίθαλψη, οι Τηλεπικοινωνίες, τα Ακίνητα και οι Τράπεζες.
Σε αντίθετο κλίμα, η άκρως ικανοποιητική αύξηση των κερδών αναμένεται να συνεχιστεί σε Ενέργεια και Τεχνολογία.



Παράλληλα, αναφέρεται στην έκθεση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, η πιθανότητα (με βάση τα μεγέθη των εισηγμένων και τις τιμές του ERR) μίας αντιστροφής του θετικού κλίματος («bear» αγορά) στις χρηματιστηριακές αγορές τους επόμενους μήνες, φτάνει ακόμη και το 100%!


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης