Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό θα είναι έτοιμο μέχρι τέλος Δεκεμβρίου του 2017

Το Προεδρικό Διάταγμα για το Ελληνικό θα είναι έτοιμο μέχρι τέλος Δεκεμβρίου του 2017
Κρίσιμες ώρες για την επένδυση στο Ελληνικό - Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου του 2017 θα είναι έτοιμο το Προεδρικό Διάταγμα
Επτά ώρες διήρκησε χθες 7/12/2017 η συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης έχοντας ως βασικό θέμα την επένδυση του Ελληνικού.
Το 11μελές συμβούλιο του ΚΣΔ ασχολήθηκε ένα προς ένα τα θέματα που απασχολούν το project  του Ελληνικού.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα αναφορικά με το ύψος των κτηρίων που με βάση το αρχικό σχέδιο κατασκευής προβλέπει 6 ουρανοξύστες.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το ύψος των 200 μέτρων δεν αποτελεί κανένα εμπόδιο για το ΚΣΔ ενώ τα μέλη που διατύπωσαν κάποιες  διαφωνίες φαίνεται  ότι κάμφθηκαν οι αντιρρήσεις τους, με την πλειοψηφία των μελών να υποστηρίζει ότι δεν αποτελεί  εμπόδιο και κυρίως δεν θα χρειασθεί να  γίνει καμία τροποποίηση  στα αρχικά  σχέδια.
Επίσης δεν υπάρχει πρόβλημα με την γνωμοδότηση του ΚΑΣ για τους αρχαιολογικούς  χώρους.
Το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη 12 Δεκεμβρίου έχοντας στην ατζέντα του τα πολεοδομικά τα χωροταξικά  και τα περιβαλλοντικά θέματα της επένδυσης.
Σύμφωνα  με αξιόπιστη κυβερνητική πηγή το Κεντρικό Συμβούλιο  Διοίκησης  θα συνεδριάσει τουλάχιστον άλλες τρεις φορές την ερχόμενη εβδομάδα με σκοπό  την οριστικοποίηση  όλων των θεμάτων για να εισέλθει στη συνέχεια στην τελική ευθεία έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος που είναι απαραίτητο  για να μπει η επένδυση του ελληνικού στο στάδιο της υλοποίησης Σύμφωνα με την ίδια πηγή μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμο το ΠΔ και θα αποσταλεί προς υπογραφή προς τους αρμόδιους υπουργούς έχοντας ως πρώτο στη λίστα τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη ως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Την  ίδια στιγμή  ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ Χρήστος Σπίρτζης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ κ. Οδ. Κωνσταντινόπουλου, για το πότε θα μεταφερθεί το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, ο υπουργός κ.Χρήστος Σπίρτζης  είπε ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στην διαδικασία μετεγκατάστασης του αμαξοστασίου του ΟΣΥ (συνολικού εμβαδού 80.000 τ.μ.) από το Ελληνικό.
Η έκταση θα παραχωρηθεί στον επενδυτή τον Ιούνιο του 2018, όπως προέβλεπε η αρχική συμφωνία. Να σημειωθεί ότι πριν την έκδοση του ΠΔ θα κληθεί η εταιρεία Lamda  Development  για να διατυπώσει την δική της τελική γνώμη για το κείμενο του Προεδρικού Διατάγματος ενώ να σημειωθεί ότι  συμμετέχει εκπρόσωπος της εταιρείας στο ΚΣΔ  για να έχει άμεση εικόνα και  γνώση για όσα  συζητούνται στο Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης.

 Νίκος Θεοδωρόπουλος  
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης