Η Moody's διατηρεί το αρνητικό outlook για τις τράπεζες του Καναδά

Η Moody's διατηρεί το αρνητικό outlook για τις τράπεζες του Καναδά
Η Moody's διαπιστώνει κινδύνους βραχυπρόθεσμα για τις καναδικές τράπεζες 
Σε αρνητικές διατήρησε τις προοπτικές (outlook) των επόμενων 12-18 μηνών για τις καναδικές τράπεζες ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody's, επικαλούμενος το νέο αυστηρότερο κυβερνητικό καθεστώς για την εξυγίανση (μέσω «bail-in») των τραπεζών, το οποίο αναμένεται να οριστικοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Βέβαια, ο οίκος σημειώνει πως οι ισολογισμοί των τραπεζών της χώρας παραμένουν «υγιείς» σε γενικότερο επίπεδο, με ισχυρά και επαναλαμβανόμενα κέρδη.
Οι αξιολογήσεις βιωσιμότητας των καναδικών τραπεζών παραμένουν εκ των υψηλότερων παγκοσμίως.
Εκτός από τον κίνδυνο «φούσκας» στην υπερτιμημένη τοπική αγορά ακινήτων, η Moody's εκτιμά πως οι καναδικές τράπεζες απειλούνται από το υψηλό χρέος των νοικοκυριών, καθώς το χρέος των ενυπόθηκων δανείων υπερδιπλασιάστηκε τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ ο δείκτης τιμών κατοικιών προς διαθέσιμο εισόδημα αυξήθηκε κατά 25% την ίδια περίοδο αυτή!
«Η ισχυρή ποιότητα του ενεργητικού των καναδικών τραπεζών δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί, καθώς οι ισολογισμοί των νοικοκυριών και τα χαρτοφυλάκια τραπεζικών δανείων δεν είχαν να αντιμετωπίσουν σοβαρή οικονομική ύφεση.
Την ίδια στιγμή, «η ρευστότητα είναι πολύ υψηλότερη από τις κανονιστικές απαιτήσεις».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS