ΗΠΑ: Οι μεγάλες τράπεζες εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τα futures του Bitcoin

ΗΠΑ: Οι μεγάλες τράπεζες εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τα futures του Bitcoin
Οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες απαιτούν να μην υπάρξει διαπραγμάτευση των futures του Bitcoin
Τις έντονες ανησυχίες τους σχετικά με τη μεταβλητότητα στην επικείμενη διαπραγμάτευση των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) του Bitcoin εξέφρασαν οι μεγάλες τράπεζες των Ηνωμένων Πολιτειών, σε επιστολή τους προς την αρμόδια κανονιστική αρχή CFTC (Commodity Futures Trading Commission).
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, μέσω της Futures Industry Association, τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μεταξύ αυτών οι J.P. Morgan, Goldman Sachs, Citigroup, Bank of America και Morgan Stanley, ζητούν από την CFTC να επανεξετάσει την απόφασή της να επιτρέψει τη διαπραγμάτευση futures του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος.
Τα ψηφιακά νομίσματα διακρίνονται για την ακραία μεταβλητότητα των τιμών τους.
Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σημερινή εκτόξευση του Bitcoin (περισσότερα εδώ).
Η πολυαναμενόμενη διαπραγμάτευση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin από τη CBOE θα λανσαριστεί από την ερχόμενη Κυριακή (10 Δεκεμβρίου 2017), καθώς η εταιρεία -μαζί με τη CME- έλαβε την περασμένη εβδομάδα το «πράσινο φως» από την Επιτροπή.
Η διαπραγμάτευση θα είναι διακριτή με το σύμβολο «XBT», από τις 18:00 ώρα Ηνωμένων Πολιτειών, όπως γνωστοποίησε σήμερα Δευτέρα η εταιρεία.
Μάλιστα, η διαπραγμάτευση, η οποία θα γίνεται φυσικά σε δολάρια Η.Π.Α., θα είναι δωρεάν για το επενδυτικό κοινό τον τρέχοντα Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS