Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Το ΧΑ δεν αρέσει στους Έλληνες πολιτικούς - Που επενδύουν και πόσα έχασαν όσοι έβαλαν χρήματα σε ελληνικές μετοχές

Το ΧΑ δεν αρέσει στους Έλληνες πολιτικούς - Που επενδύουν και πόσα έχασαν όσοι έβαλαν χρήματα σε ελληνικές μετοχές
Αναλυτικά παραδείγματα από τα πόθεν έσχες των πολιτικών - Που έχουν τοποθετήσει εκατομμύρια στο εξωτερικό
Αποφεύγουν το ελληνικό χρηματιστήριο..... οι Έλληνες πολιτικοί οι όποιοι έχουν «δυνατά χαρτοφυλάκια».
Τα χρήματα τους τα έχουν τοποθετήσει σε επενδύσεις στο εξωτερικό, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα πόθεν έσχες του 2016 (χρήση 2015) που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Όσοι τοποθέτησαν χρήματα στο ΧΑ και ειδικά σε τράπεζες καταγράφουν τεράστιες ζημιές.
Πιο αναλυτικά, πλούσιο χαρτοφυλάκιο διαθέτει ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τη σύζυγό του.
Μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού και εξωτερικού συνολικής αξίας επένδυσης αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ βρίσκονται στο πόθεν έσχες του κ.Βενιζέλου.
Κατά την εξεταζόμενη χρήση απέκτησε μερίδια σε αμοιβαίο (Pictet Sovereign Short Term Money Morket) αξίας 180 χιλ. ευρώ, ενώ άλλες 160 χιλ. ευρώ τοποθετήθηκαν σε μερίδια του LF MM-Fund Reserve LU και 120 χιλ. ευρώ σε μερίδια UBS Lux Money Market Fund.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αξία απόκτησης 1 μετοχής της Eurobank  που είναι στα 4.947 ευρώ (προφανώς έμεινε μία μετοχή μετά από τα reverse split και τις ανακεφαλαιοποιήσεις που έγιναν γι΄αυτό και το υψηλό κόστος κτήσης) και κατά τη δήλωση αποτιμήθηκε στα 1,04 ευρώ με τη σημερινή να είναι πολύ χαμηλότερη.
Αξιόλογο χαρτοφυλάκιο διαθέτει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
Αν και αναφέρεται μόνο η αποτίμηση και όχι η αξία κτήσης έχει 167 χιλ. ευρώ σε μερίδια αμοιβαίου της Δήλος, 46 χιλ. ευρώ σε μερίδια της Alpha άλλες 50 χιλ. ευρώ σε διαφορετικά αμοιβαία της Δήλος και από μετοχές έχει 550 του ΟΠΑΠ, 300 του ΟΤΕ και 220 της ΔΕΗ.
Πλούσιο χαρτοφυλάκιο σε επενδυτικά προϊόντα του εξωτερικού διαθέτει ο Κωστής Χατζηδάκης.
Στην Ελλάδα από 1 μετοχή της Εθνικής (προφανώς έμεινε μία μετοχή μετά από τα reverse split και τις ανακεφαλαιοποιήσεις που έγιναν γι΄αυτό και το υψηλό κόστος κτήσης) έχει απώλεια σχεδόν το σύνολο της επένδυσης ήτοι 14,5 χιλ. ευρώ.
Ο Ιωάννης Δραγασάκης έχει ζημιά από 2 χιλ. μετοχές της Νηρεύς που έχει όπως και από 200 μετοχές του ΟΠΑΠ αλλά και 200 του ΟΤΕ, ενώ έχει κέρδος από 500 μετοχές της Coca Cola.
Ο Θεόδωρος Δρίτσας έχει μικρή ζημιά από 61 μετοχές των ΕΛΠΕ και κέρδη από μερίδια σε αμοιβαίο της Eurobank (περίπου 500 ευρώ)
Λίγες μετοχές του ΟΤΕ διαθέτει ο κ. Θεοχάρης.
Η Εύα Καϊλή είχε τοποθετήσει 5.900 ευρώ σε μετοχές του ΟΤΕ και η αξία έχει υποχωρήσει στα 3 χιλ. ευρώ και 9.300 ευρώ σε αμοιβαία της Alpha Trust με τρέχουσα αποτίμηση 2.100 ευρώ.
Η Ευαγγελία Καρακώστα είχε τοποθετήσει σε μετοχές εσωτερικού 28 χιλ. ευρώ περίπου χωρίς να αναφέρει σε ποιες εταιρείες ανήκουν οι μετοχές αλλά η αξία τους αναφέρει πως έχει υποχωρήσει στα 1.250 ευρώ, ενώ έχει μικρό κέρδος από μερίδια αμοιβαίου της Eurobank (αξία κτήσης 27 χιλ. ευρώ).
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης καταγράφει μεγάλες ζημιές από επενδύσεις στο ΧΑ.
Συγκεκριμένα 5 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας με τιμή κτήσης συνολικά 13,8 χιλ. ευρώ (και εδώ οι μετοχές προφανώς έχουν αγοραστεί σε εποχές προ αρκετών ανακεφαλαιοποιήσεων και reverse split) έχουν αποτίμηση 1,6 ευρώ, ενώ 12,8 χιλ. ευρώ που τοποθέτησε σε μετοχικό αμοιβαίο εσωτερικό τώρα έχει αποτίμηση 3,9 χιλ. ευρώ.
Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έχει επενδύσεις ύψους 200 χιλ. δολαρίων σε αμερικανικά ομόλογα με πηγή προέλευσης χρημάτων να δηλώνεται κληρονομιά.
Στον Κώστα Καραμανλή αρέσουν τα ομόλογα.
Σε ομόλογα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων έχει τοποθετήσει κεφάλαια με αποτίμηση άνω του 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ έχει και ομόλογα ελληνικού δημοσίου.
Ο Βασίλης Κικίλιας έχασε λίγα χρήματα από 30 μετοχές Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που είχε και έχει οριακή ζημιά από 380 μετοχές της Aegean.
Λίγες μετοχές εμφανίζεται να έχει ο Γεώργιος Κουμουτσάκος όπως για παράδειγμα 54 της Τράπεζας Πειραιώς, 350 της ΜΙG και 7 της Alpha Bank.
Ο Πέτρος Κωνσταντινέας έχει τοποθετήσει 1.850 ευρώ σε μετοχές της Eurobank τα οποία έγιναν 142 ευρώ και 297 ευρώ σε μετοχές της Εθνικής που παραμένουν τόσα.
Ο Δημήτρης Μάρδας είχε από προηγούμενες χρήσεις μετοχές της MIG που αξίζουν 105 ευρώ, 200 της Θεμελιωδομή που δεν υπάρχει πλέον η εταιρεία, 397 της Μυτιληναίος και 11 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας.
Μεγάλη ζημιά καταγράφει το χαρτοφυλάκιο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη καθώς 56 χιλ. ευρώ που τοποθετήθηκαν σε αμοιβαίων μετοχικό εσωτερικού έγιναν 6.700 ευρώ, ενώ έχει τοποθετήσει περίπου 110 χιλ. ευρώ σε ομόλογα.
Μεγάλο χαρτοφυλάκιο έχει η Ντόρα Μπακογιάννη με πολλά κεφάλαια να έχουν τοποθετηθεί σε επενδύσεις εξωτερικού ενώ ξεχωρίζουν από το εσωτερικό λίγες μετοχές που έχει σε αρκετές εισηγμένες της περιφέρειας, όπως 1.200 της Περσεύς, 10 της Νάκας, 10 της Δούρος, 10 της Ακρίτας, 50 της Καράτζης, 30 της Μoda Bagno κ.α.
Από μετοχές πάντως του εξωτερικού έχει σημαντικές απώλειες όπως για παράδειγμα η επένδυση 41 χιλ. ευρώ σε μετοχές της Spor Gold Trust έγιναν 23 χιλ. ευρώ.
Ο Γεράσιμος Μπαλαούρας είναι ένας ακόμη πολιτικός με υποαξίες.
Τα 62 χιλ. ευρώ που επένδυσε σε ελληνικά ομόλογα έγιναν 19 χιλ. ευρώ ενώ 2 μετοχές της Eurobank που αποκτήθηκαν προς 9,6 χιλ. ευρώ έγιναν 2 ευρώ.
Απώλειες έχει και από ΟΤΕ και Ιντρακόμ.
Απώλειες καταγράφει και το χαρτοφυλάκιο του Νίκου Ξυδάκη.
Τα 3 χιλ. ευρώ στην Εθνική μηδένισαν, όπως και κάποια warrants που είχε στην Alpha Bank μηδενίστηκε η αξία τους αλλά και 30 μετοχές της Alpha Bank που αγοράστηκαν προς 8,5 χιλ. ευρώ τώρα αξίζουν 75 ευρώ.
 Από 400 τεμάχια στην Fourlis  έχει 45% ζημιά ενώ έχει και 55 τεμάχια στον ΟΤΕ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης