Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη 1,3% για το πετρέλαιο στα 56,69 δολάρια λόγω της απειλής απεργίας στη Νιγηρία

Κέρδη 1,3% για το πετρέλαιο στα 56,69 δολάρια λόγω της απειλής απεργίας στη Νιγηρία
Κέρδη 1,3% για το πετρέλαιο στα 56,69 δολάρια λόγω της απειλής απεργίας στη Νιγηρία
Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο άνω του  1% την Πέμπτη (7/12) λόγω μιας απειλής για απεργία στη Νιγηρία και λόγω ότι αρκετοί traders προχώρησαν σε κάλυψη short θέσεών τους μετά από έντονες απώλειες που κατέγραψαν στις (6/12).
Ένα από τα κυριότερα συνδικάτα πετρελαίου της Νιγηρίας απείλησε να ξεκινήσει απεργία από τις 18 Δεκεμβρίου για αυτό που είπε ότι ήταν μια "μαζική απόλυση εργαζομένων".
Η Νιγήρία είναι ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου της Αφρικής.
"Η κάλυψη short θέσεων στην αγορά, μαζί με την απειλή μιας απεργίας της βασικής ένωσης πετρελαίου της Νιγηρίας, έδωσε κάποια στήριξη στις τιμές του πετρελαίου στη σημερινή συνεδρίαση", δήλωσε ο Abhishek Kumar, ανώτερος αναλυτής ενέργειας στην Global Gas Analytics της Interfax Energy στο Λονδίνο.
Η τιμή του πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) κατέγραψε κέρδη 1,3%, υψηλότερα στα 56,69 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του πετρελαίου  Brent σημείωσε άνοδο 1,4%, στα 62,1 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, τα αποθέματα αργού πετρελαίου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Δεκεμβρίου, υποχώρησαν κατά 5,6 εκατ. βαρέλια, στα 448,1 εκατ. βαρέλια συνολικά, όγκος μικρότερος από τους αντίστοιχους το 2015 και το 2016.
Ωστόσο, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 6,8 εκατ. βαρέλια, στα 220,9 εκατ. βαρέλια συνολικά, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν τα αποθέματα να αυξηθούν μόλις κατά 1,7 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, η παραγωγή της χώρας ενισχύθηκε κατά 25 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 9,71 εκατ. βαρέλια συνολικής ημερήσιας παραγωγής, φτάνοντας κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Σημειώνεται ότι η αυξανόμενη παραγωγή στις ΗΠΑ αποτελεί τον μόνιμο «πονοκέφαλο» του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, στην προσπάθειά τους να ισορροπήσουν την παραγωγή και τη ζήτηση μετά από χρόνια υπερπροσφοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης