Τελευταία Νέα
Διεθνή

CEO της Nordea: Κερδοσκοπική «φούσκα» το Bitcoin – Οι προοπτικές βρίσκονται στο blockchain

tags :
CEO της Nordea: Κερδοσκοπική «φούσκα» το Bitcoin – Οι προοπτικές βρίσκονται στο blockchain
Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης σκανδιναβικής τράπεζας υποστηρίζει πως το Bitcoin είναι χρήσιμο στους εγκληματίες 
Δριμεία επίθεση κατά του Bitcoin πραγματοποίησε σήμερα (7 Δεκεμβρίου 2017) ο διευθύνων σύμβουλος της Nordea, κάνοντας λόγο για ένα περιουσιακό στοιχείο με «παράλογη δομή», που δεν υπόκειται σε κανέναν έλεγχο.
Μάλιστα, ως άλλος Jamie Dimon, ο κ. Casper von Kosull έκανε λόγο για μία «κερδοσκοπική φούσκα», που «θέτει σε κίνδυνο το ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα».
Ο ισχυρός τραπεζίτης πρόσθεσε πως το Bitcoin αποτελεί ένα εργαλείο για τους εγκληματίες, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την ανωνυμία που τους προσφέρεται, όπως και τον ρυθμιστικό ανύπαρκτο έλεγχο.
Ωστόσο, μιλώντας στο Bloomberg, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης σκανδιναβικής τράπεζας υποστήριξε πως οι το μέλλον βρίσκεται στην πολλά υποσχόμενη τεχνολογία του «blockchain», στην οποία έχει επενδύει και η Nordea.
«Από τη στιγμή που ξοδεύονται δισεκατομμύρια για τη χρηματοπιστωτική ρύθμιση, νομίζω ότι είναι πραγματικά ένα αστείο να επιτρέπουμε την ύπαρξη του Βitcoin.
Δεν το καταλαβαίνω, είναι παράλογο.
Εάν η κοινωνία ήταν ένα κτίριο, είναι σαν να είχαμε δώσει πολλά χρήματα για την ασφάλεια, αλλά παράλληλα αφήσαμε την πόρτα της κουζίνας ανοιχτή», σχολίασε καυστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης