Τελευταία Νέα
Διεθνή

General Electric: Νέες περικοπές 12.0000 θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας

General Electric: Νέες περικοπές 12.0000 θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας
Η General Electric ανακοίνωσε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017, ότι εξετάζει περικοπές για 12.000 θέσεις εργασίας στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς ο βιομηχανικός όμιλος ανταποκρίνεται στη συρρίκνωση της ζήτησης για σταθμούς παραγωγής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα.
Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η δεύτερη ανακοίνωση της εταιρείας, καθώς νωρίτερα είχε ανακοινώσει περικοπές 3.000 θέσεων.
Η αμερικανική εταιρεία ξεκίνησε τις περικοπές για να εξοικονομήσει 1 δισ. δολάρια το 2018, λέγοντας ότι αναμένει ότι οι σημερινές δυσκολίες στον κλάδο θα συνεχιστούν.
"Οι παραδοσιακές αγορές ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αερίου και του άνθρακα, έχουν συρρικνωθεί", δήλωσε η GE.
Οι φήμες για τις περικοπές θέσεων εργασίας, επιβεβαιώθηκαν από πηγές εργατικών συνδικάτων την Τετάρτη, με προσωπικό στην Ελβετία και τη Γερμανία μεταξύ εκείνων που πλήττονται σοβαρά.
"Η απόφαση αυτή είναι επώδυνη, αλλά απαραίτητη για την GE Power, ώστε να ανταποκριθεί στην ευάλωτη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία οδηγεί σημαντικά χαμηλότερους όγκους προϊόντων και υπηρεσιών", δήλωσε ο Russell Stokes, επικεφαλής της GE Power.
"Η ενέργεια θα παραμείνει μία επένδυση σε εξέλιξη το 2018.
Αναμένουμε ότι οι προκλήσεις της αγοράς θα συνεχιστούν, αλλά αυτό το σχέδιο θα μας οδηγήσει για το 2019 και έπειτα".
Το ένα τρίτο του ελβετικού εργατικού δυναμικού της εταιρείας είναι αντιμέτωπο με απολύσεις, ενώ το 16% του προσωπικού της στη Γερμανία είναι επίσης πιθανό να επηρεαστεί.
Η GE δήλωσε ότι είχε ξεκινήσει συνομιλίες με την ηγεσία του εργατικού δυναμικού.
Η ζήτηση νέων θερμοηλεκτρικών σταθμών μειώθηκε δραματικά σε όλες τις πλούσιες χώρες, δήλωσε η GE, ενώ οι παραδοσιακοί πελάτες έχουν μειώσει τις επενδύσεις τους, λόγω της επιδείνωσης της αγοράς και της αβεβαιότητας σχετικά με τα μελλοντικά μέτρα της πολιτικής για το κλίμα.
Σχεδόν όλα τα νέα έργα σταθμών ηλεκτροπαραγωγής δεν είχαν τεθεί σε λειτουργία στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια, δήλωσε η GE.
Ο αυξημένος ανταγωνισμός στην Ασία είχε επίσης αυξήσει τις πιέσεις των τιμών.
Τον περασμένο μήνα, ο γενικός διευθυντής της General Electric, John Flannery, περιέγραψε τα σχέδια για τη μείωση του κόστους της επιχείρησης ηλεκτρικής ενέργειας της GE, για να ανταποκριθεί σε μια απότομη πτώση της ζήτησης για εξοπλισμό ενέργειας από ορυκτά καύσιμα.
Η GE δεν διευκρίνισε πόσες θέσεις εργασίας θα κοπούν.
Η ανταγωνιστής της GE, η Siemens, κόβει περίπου 6.900 θέσεις εργασίας ή σχεδόν το 2% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, κυρίως στον κλάδο της ενέργειας και του φυσικού αερίου, ο οποίος έχει πληγεί από την ταχεία ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης