Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Goldman Sachs θα επιτρέψει τα παράγωγα με Bitcoin για ορισμένους από τους πελάτες της

Η Goldman Sachs θα επιτρέψει τα παράγωγα με Bitcoin για ορισμένους από τους πελάτες της
Η Goldman δεν θα ενεργήσει ως διαμορφωτής της αγοράς για το bitcoin και θα αποφασίσει ποιος θα εμπορεύεται τα παράγωγα κατά περίπτωση
Η Goldman Sachs θα επιτρέψει το εμπόριο συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης με Bitcoin για ορισμένους από τους πελάτες της, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.
Τα παράγωγα, τα οποία επιτρέπουν στους εμπόρους να στοιχηματίζουν στην τιμή του κρυπτονομίσματος χωρίς την αγορά του υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου, θα προσφέρονται από το Cboe Futures Exchange και την CME.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Goldman δεν θα ενεργήσει ως διαμορφωτής της αγοράς για το bitcoin και θα αποφασίσει ποιος θα εμπορεύεται τα παράγωγα κατά περίπτωση.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Lloyd Blankfein δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ήταν πολύ νωρίς για την τράπεζα να έχει μια στρατηγική για το bitcoin. "Κάτι που κινείται πάνω και κάτω 20% σε μία ημέρα δεν συμπεριφέρεται σαν ένα νόμισμα, δεν το αισθάνεται κάποιος σαν τοποθέτηση αξίας", δήλωσε ο Blankfein.
Η Wall Street Journal ανέφερε την απόφαση της Goldman νωρίτερα την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2917, προσθέτοντας ότι η Τράπεζα της Αμερικής BofAMerrill Lynch, η Citigroup και η Royal Bank of Canada, ενημερώνουν τους πελάτες ότι δεν θα έχουν πρόσβαση όταν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ενεργοποιηθούν.
Το bitcoin έχει μία εξωπραγματική πορεία το 2017, διαγράφοντας μία από τις μεγαλύτερες κινήσεις του αυτή τη βδομάδα.
Αυξήθηκε πάνω από 4.000 δολάρια τις δύο τελευταίες ημέρες και έφτασε πάνω από 16.000 δολάρια ανά νόμισμα την Πέμπτη.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης