Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Δεν μπορώ να καταλάβω τι επιδιώκαμε με την επίσκεψη του Erdogan

Βενιζέλος: Δεν μπορώ να καταλάβω τι επιδιώκαμε με την επίσκεψη του Erdogan
Υπάρχουν ζητήματα αλλά για να τα συζητήσουμε αυτά δεν ήταν ανάγκη να έρθει στην Ελλάδα ο Erdogan είπε ο κ.Βενιζέλος
Την θέση ότι δεν είναι αντιληπτό τι επιδίωκε η ελληνική κυβέρνηση με την επίσκεψη του Rejep Tayip Erdogan διατύπωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Δεν μπορώ να καταλάβω τι επιδιώκαμε όταν οργανώσαμε αυτή την επίσκεψη», σχολίασε και εξέφρασε τη ελπίδα να ειπώθηκαν, όπως είπε θέματα ουσίας πίσω από τις κλειστές πόρτες.
Υπάρχουν ζητήματα, αλλά για να τα συζητήσουμε αυτά δεν ήταν ανάγκη να έρθει ο Erdogan» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Βενιζέλος.
«Από αυτά που ειπώθηκαν δημόσια, έχει σημασία η καμπύλη στις δηλώσεις Erdogan.
Ο Τούρκος πρόεδρος έθεσε ζήτημα για τη συνθήκη της Λωζάνης και τα νησιά στην συνέντευξη  που παραχώρησε στον Αλέξη Παπαχελά, στη συνέχεια είχαμε μια σύνδεση με την μουσουλμανική μειονότητα, ενώ στην συνέχεια είχαμε παραδοχή ότι δεν θέτει καμία εδαφική αξίωση» υποστήριξε ο κ.Βενιζέλος.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Erdogan – Παυλόπουλου ο κ.Βενιζέλος είπε ότι «δεν συνηθίζεται να διεξάγεται μια τηλεοπτική διπλωματική διαπραγμάτευση».
Στις διπλωματικές επαφές τηρείται το απόρρητο και η εμπιστευτικότητα»
Στην αρχή συνήθως λέγονται κάποια τυπικά λόγια.
Είναι ένα κακό προοίμιο για την συνέχεια της συζήτησης γιατί  δημιουργεί μια αίσθηση για μια ένταση που μπορεί να είναι βλαπτική.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι ένα άβουλο ή άφωνο πρόσωπο, αλλά η κυβέρνηση είναι αυτή που καθορίζει την εξωτερική πολιτική» υπογράμμισε ο κ.Βενιζέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης