Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Την Τετάρτη 13/12 οι διερευνητικές συνομιλίες για τον «μεγάλο συνασπισμό»

Γερμανία: Την Τετάρτη 13/12 οι διερευνητικές συνομιλίες για τον «μεγάλο συνασπισμό»
Σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία, ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία δεν πρέπει να αναμένεται πριν την άνοιξη του 2018
Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές συνομιλίες ανάμεσα σε Σοσιαλδημοκράτες και Χριστιανοδημοκράτες για τον «μεγάλο συνασπισμό» μετά την έγκριση που έδωσε η κομματική βάση του SPD.
Η Andrea Nahles, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδαςτου SPD, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα των συνομιλιών είναι ακόμη  ανοικτό, όπως μεταδίδει το Reuters.
Χθες Πέμπτη, οι 600 συμμετέχοντες στο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) έδωσαν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες «ανοικτού αποτελέσματος» με τους Χριστιανοδημοκράτες για νέο μεγάλο συνασπισμό.
Η ηγεσία του κόμματος οφείλει να διεξάγει ανοικτού αποτελέσματος συνομιλίες χωρίς δεσμεύσεις και οποιονδήποτε αυτοματισμό, όπως προέκυψε από το συνέδριο.
Παράλληλα, η ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών δεσμεύτηκε ότι θα γίνει ψηφοφορία μετά τις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού σε νέο συνέδριο τον Ιανουάριο του 2018.
Το προεδρείο αποδέχτηκε σχετική πρόταση του πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης του Αμβούργου Ο. Solts.
Αυτό σημαίνει ότι και τα 440.000 μέλη του SPD θα μπορέσουν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της ενδεχόμενης τελικής συμφωνίας νέου συνασπισμού με τους Χρισταινοδημοκράτες.
Πάντως σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία, ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία δεν πρέπει να αναμένεται πριν την άνοιξη του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης