Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk (EE): Η επόμενη φάση των συνομιλιών για τον Brexit θα είναι ακόμα δυσκολότερη

tags :
Tusk (EE): Η επόμενη φάση των συνομιλιών για τον Brexit θα είναι ακόμα δυσκολότερη
Ο πρόεδρος των ηγετών της ΕΕ τόνισε ότι δαπανήθηκε πολύς χρόνος για τη διαπραγμάτευση του πλαισίου αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας
Στη «δυσκολότερη πρόκληση» που βρίσκεται μπροστά σε Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρθηκε σήμερα (8/12) ο πρόεδρος των ηγετών της ΕΕ, Donald Tusk, στον απόηχο της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών για το πλαίσιο υλοποίησης του Brexit.
Ειδικότερα, ο Tusk υπενθύμισε ότι «η δυσκολότερη πρόκληση εξακολουθεί να βρίσκεται μπροστά μας, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι ένας χωρισμός είναι δύσκολος, αλλά ένας χωρισμός και μία οικοδόμηση μίας νέας σχέσης είναι ακόμα δυσκολότερα».
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΕ τόνισε ότι δαπανήθηκε πολύς χρόνος για τη διαπραγμάτευση του πλαισίου αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο αποτελούσε ένα σχετικά ευκολότερο κομμάτι.
«Αφιερώθηκε τόσο πολύς χρόνος στο ευκολότερο καθήκον και τώρα έχουμε de facto λιγότερο από έναν χρόνο συνομιλιών πριν αποχωρήσει η Βρετανία τον Μάρτιο του 2019», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Tusk.
«Η Βρετανία θα πρέπει να σεβαστεί όλους τους νόμους της ΕΕ κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, καθώς και τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις και τη δικαστική εποπτεία της Ένωσης», τόνισε ο Donald Tusk, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «δε θα συμμετάσχει πλέον στη λήψη αποφάσεων των υπόλοιπων 27 κρατών».
«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την προετοιμασία μίας στενής εταιρικής σχέσης Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ στο εμπόριο, αλλά επίσης και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του διεθνούς εγκλήματος, της ασφάλειας, την άμυνας και της εξωτερικής πολιτικής», υπογράμμισε ο Tusk ενώπιον δημοσιογράφων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης