Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Φέγγος (VERSAL ΑΕΠΕΥ): Το Χρηματιστήριο δεν… πέφτει ενώ οι επενδυτές δεν… ποντάρουν σε άνοδο

tags :
Φέγγος (VERSAL ΑΕΠΕΥ): Το Χρηματιστήριο δεν… πέφτει ενώ οι επενδυτές δεν… ποντάρουν σε άνοδο
Φέγγος (VERSAL ΑΕΠΕΥ): Το Χρηματιστήριο δεν… πέφτει ενώ οι επενδυτές δεν… ποντάρουν σε άνοδο
Η εβδομάδα ξεκίνησε στις 748,66 μονάδες και κλείνει λίγο χαμηλότερα.
Άλλη μια αδιάφορη χρηματιστηριακά βδομάδα, με ορισμένες όμως σημαντικές εξελίξεις.
Κατ’ αρχάς πέτυχε σε μεγάλο βαθμό η ανταλλαγή των ομολόγων του PSI με νέες εκδόσεις και αυτό είχε άμεση επίδραση στα επιτόκια και τα spreads τα οποία ακολούθησαν πτωτική πορεία.
Παραδόξως αυτό δεν είχε θετική επίπτωση στο χρηματιστήριο που κινήθηκε πτωτικά.
Δεύτερη σημαντική εξέλιξη, το γεγονός ότι ενώ η εβδομάδα ξεκίνησε με τις διθυραμβικές εξαγγελίες για άμεσο κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης, που επιβεβαιώθηκε και από τους «θεσμούς», εξελίχθηκε σε βδομάδα φανερής αμηχανίας της κυβέρνησης να διαχειριστεί την επιτυχία της.  
Οι πλειστηριασμοί αναβλήθηκαν επ’ ευκαιρία της επίσκεψης Erdogan, δημιουργήθηκε σύγχυση για το πόσα μέτρα ακόμα πρέπει να υλοποιηθούν στα πλαίσια της αξιολόγησης, ακυρώθηκε η τροπολογία για τον συνδικαλιστικό νόμο, μας ήρθε και ο Erdogan και τα πράγματα έγιναν εκ νέου νεφελώδη.
Τρίτη εξέλιξη η σκανδαλολογία.
Βγήκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών, βγήκαν οι λίστες με τους χρεώστες του δημοσίου, ξεκίνησε πάλι η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, άλλαξε χέρια το κανάλι Έψιλον και πάει λέγοντας.  
Ποιος επενδυτής θα έρθει ή ακόμη και δεν θα φύγει από μια διεφθαρμένη χώρα, όταν αυτό το ισχυρίζονται οι ίδιοι οι ηγέτες της;
Τέταρτο θέμα, που δείχνει την αναβλητικότητα των Ελλήνων, η MiFID II.  
Ακόμη δεν έχει γίνει νόμος του κράτους η νομοθεσία για τις επενδυτικές υπηρεσίες που εφαρμόζεται στην Ευρώπη από την 1η Ιανουαρίου 2018.
Όσοι ασχολούνται με επενδύσεις θα πρέπει να προσαρμοστούν όχι μόνο σε αυτή αλλά και στη MiFIR, που σαν Ευρωπαϊκός κανονισμός, δεν χρειάζεται καν ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία και είναι άμεσα εφαρμοστέος.  
Ήδη τράπεζες και εταιρείες επενδύσεων, προσπαθούν να ενημερώσουν τους πελάτες, χωρίς να έχουν στα χέρια τους το νόμο και τις απαραίτητες κανονιστικές αποφάσεις.
Σε αυτό το κλίμα, το χρηματιστήριο παραμένει αδιάφορο και φοβισμένο, αν και δεν φαίνεται να υπάρχει περιθώριο για μεγάλες πτώσεις των τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης