Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε διαδικασία παραίτησης η Dina Powell, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Trump

ΗΠΑ: Σε διαδικασία παραίτησης η Dina Powell, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Trump
Η Dina Powell θα αποχωρήσει στην αρχή του 2018
Η Dina Powell, η αναπληρώτρια σύμβουλος του προέδρου Trump σε θέματα εθνικής ασφάλειας, σχεδιάζει να αποχωρήσει από τη θέση αυτή στις αρχές του επόμενου έτους, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Sarah Sanders υποστήριξε ότι η Powell ανέκαθεν σκόπευε να μείνει μόνο έναν χρόνο στη θέση αυτή και κατόπιν να επιστρέψει στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη. Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει "να στηρίζει την ατζέντα του προέδρου και την πολιτική του για τη Μέση Ανατολή".
Η Powell ενδέχεται να είναι ένα από τα πολλά στελέχη της ομάδας του προέδρου που θα αποχωρήσουν στις αρχές του έτους.
Παρόμοιες εικασίες διατυπώνονται το τελευταίο διάστημα για τον υπουργό Εξωτερικών Rex Tillerson – που λέγεται ότι θα αντικατασταθεί από τον νυν διευθυντή της CIA Joe Pompeo – και για τον κορυφαίο σύμβουλο του Trump σε οικονομικά ζητήματα Gary Cohn.
Η Powell είχε συνεργαστεί στενά με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας H.R. McMasterρ ενώ συμμετείχε και στις διπλωματικές αποστολές του Jared Kushner, του συμβούλου και γαμπρού του Trump, στη Μέση Ανατολή.
"Η Dina έχει κάνει φανταστική δουλειά για την κυβέρνηση και υπήρξε αξιοσέβαστο μέλος της ισραηλινοπαλαιστινιακής ειρηνευτικής ομάδας.
Θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις ειρηνευτικές προσπάθειές μας" σημείωσε ο Kushner σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης