Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας βελτιώνουν τους εσωτερικούς ελέγχους

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας βελτιώνουν τους εσωτερικούς ελέγχους
Αυτή η εμπιστοσύνη στη φήμη της Ιαπωνίας για υψηλή ποιότητα που έχει κλονιστεί, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και θα χρειαστεί χρόνος για να ανακάμψουμε
Ανησυχώντας για τον αντίκτυπο μίας σειράς σκανδάλων παραποίησης και συμμόρφωσης, σχεδόν οι μισές ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες είτε λαμβάνουν μέτρα για την ενίσχυση των εσωτερικών ελέγχων είτε σχεδιάζουν να το κάνουν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.
Μόνο το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η Kobe Steel, η Mitsubishi και η Toray Industries Inc  όλες  βασικές προμηθευτές προϊόντων σε κατασκευαστές αυτοκινήτων, έχουν παραδεχθεί σκευωρία σε προϊόντα.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες Nissan και η Subaru δήλωσαν επίσης, ότι χρησιμοποίησαν ευνοϊκά εργαζόμενους για χρόνια, για να υπογράφουν τις τελικές επιθεωρήσεις που απαιτούνται για την πώληση αυτοκινήτων στην ιαπωνική αγορά.
Η έρευνα του Reuters, που διεξήχθη από τις  21 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου 2017, έδειξε ότι εννέα από τις 10 ιαπωνικές εταιρείες δήλωσαν ότι ανησυχούν για τον αντίκτυπο των σκανδάλων στη φήμη της χώρας, στον τομέα της μεταποίησης.
Από αυτές τα 28% δήλωσαν ότι ανησυχούν ιδιαίτερα, ενώ το 61% δήλωσαν ότι ανησυχούν σε κάποιο βαθμό.
"Αυτή η εμπιστοσύνη στη φήμη της Ιαπωνίας για υψηλή ποιότητα που έχει κλονιστεί, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και θα χρειαστεί χρόνος για να ανακάμψουμε", γράφει ένας διευθυντής σε εταιρεία στην έρευνα.
Σε απάντηση στα σκάνδαλα, 44% των εταιρειών συνολικά και το 48% των κατασκευαστών δήλωσαν ότι έχουν ή είχαν προγραμματίσει να λάβουν μέτρα για να εξασφαλίσουν ποιοτικό έλεγχο.
Πολλοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι επικροτούν τα θέματα συμμόρφωσης και δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στις λεπτομέρειες των συμβάσεων με τους πελάτες τους.
Πολλοί δήλωσαν ότι επανεξετάζουν τους εσωτερικούς κανονισμούς και ενισχύουν την εποπτεία του ελέγχου των προϊόντων.
Μια εταιρεία αυτοκινήτων δήλωσε ότι διενεργούσε εσωτερικέςεπιθεωρήσεις.
Ο Jiro Nakano, επικεφαλής της διαχείρισης μετοχικών κεφαλαίων της Ιαπωνίας στο Nikko Asset Management και εμπειρογνώμονας στον τομέα της εταιρικής διακυβέρνησης, ο οποίος αναθεώρησε τα αποτελέσματα της έρευνας, δήλωσε ότι τα φετινά σκάνδαλα ήταν εξαιρετικές περιπτώσεις.
Ωστόσο, υπογραμμίζουν ορισμένες αρνητικές πτυχές της ιαπωνικής επιχειρηματικής κουλτούρας που πρέπει να αλλάξουν και παρέχουν μια ευκαιρία στις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν βέλτιστες πρακτικές, πρόσθεσε.
Η Kobe Steel έχει κατηγορηθεί για την πίεση για αύξηση των κερδών, ενώ η Nissan έχει κατηγορηθεί για έλλειψη εργατικού δυναμικού.
Ταυτόχρονα, οι εμπειρογνώμονες σημείωσαν ότι η μετατόπιση από τους ιαπωνικούς κατασκευαστές σε εργαζόμενους με συμβάσεις προσωρινής απασχόλησης μείωσε τα πρότυπα και αύξησε την πιθανότητα παρατυπίας και ατυχημάτων.
"Η μείωση του κόστους προσωπικού σε εργοστασιακό επίπεδο φτάνει στο όριο", γράφει διευθυντής σε χημική εταιρεία που συμμετείχε στην έρευνα.
"Τα κορυφαία στελέχη δεν το έχουν αναγνωρίσει."
Όλες οι εταιρείες που έπληξαν το σκάνδαλο της Ιαπωνίας φέτος, ωστόσο, επέμειναν ότι οι πράξεις τους δεν έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια των προϊόντων τους.
Η έρευνα, για το Reuters από την Nikkei Research, εξέτασε 547 μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες απάντησαν υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας.
Περίπου 240 εταιρείες απάντησαν στις ερωτήσεις σχετικά με τα πρόσφατα σκάνδαλα δεδομένων.

www.bankingnews.gr
 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης