Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία θα επιτρέψει τη διαπραγμάτευση μη εισηγμένων τίτλων με blockchain τεχνολογία

Η Γαλλία θα επιτρέψει τη διαπραγμάτευση μη εισηγμένων τίτλων με blockchain τεχνολογία
Η blockchain τεχνολογία κάνει τις συναλλαγές ταχύτερες και με λιγότερο κόστος
Η γαλλική κυβέρνηση άνοιξε το δρόμο την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 για τη διαπραγμάτευση μη εισηγμένων τίτλων με τη χρήση της τεχνολογίας blockchain, με την υιοθέτηση νέων κανόνων που αποσκοπούν στη βελτίωση της εικόνας του Παρισιού ως κέντρου χρηματοοικονομικής καινοτομίας.
Οι νέοι κανόνες σημαίνουν ότι οι τράπεζες και οι εταιρίες fintech μπορούν να δημιουργήσουν πλατφόρμες blockchain, όπου οι μη εισηγμένες κινητές αξίες μπορούν να διαπραγματεύονται άμεσα, κόβοντας τους μεσάζοντες όπως τους μεσάζοντες και τις τράπεζες.
Οι τίτλοι που είναι εισηγμένοι σε χρηματιστήρια θα εξακολουθήσουν να υποχρεώνονται να περάσουν από τους θεματοφύλακες και τους χρηματιστηριακούς οίκους.
"Η χρήση αυτής της νέας τεχνολογίας θα επιτρέψει στις εταιρείες fintech και άλλους οικονομικούς φορείς να αναπτύξουν νέους τρόπους συναλλαγών τίτλων ταχύτερων, φθηνότερων, πιο διαφανών και ασφαλέστερων", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire.
Ο Le Maire πρόσθεσε ότι οι νέοι κανόνες θα είναι "ένα άλλο πλεονέκτημα για την ελκυστικότητα του Παρισιού ως χρηματοοικονομικού κέντρου", καθώς ο τομέας επιδιώκει να τεθεί στο χάρτη fintech, όπου το Λονδίνο κυριαρχεί σήμερα.
Πρόθυμη να προσελκύσει επιχειρήσεις από το Λονδίνο μετά το Brexit, η γαλλική κυβέρνηση έχει ήδη θεσπίσει μέτρα για να καταστήσει το Παρίσι ένα πιο ελκυστικό χρηματοπιστωτικό κέντρο, όπως τη μείωση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών σε μια μεταρρύθμιση του εργατικού δυναμικού, ενώ υπόσχεται να δημιουργήσει περισσότερα διεθνή σχολεία.
Το Blockchain, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε ως το σύστημα κρυπτογράφησης που υποστηρίζει το bitcoin, είναι ένας κοινός τόπος συναλλαγών που διατηρείται από ένα δίκτυο υπολογιστών στο διαδίκτυο και όχι από μια κεντρική αρχή.
Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν επεκτείνει τις επενδύσεις τους στην αναδυόμενη τεχνολογία, με την ελπίδα ότι μπορεί να συμβάλει στη μείωση της πολυπλοκότητας και του κόστους, κάποιων από τις επιβαρυντικές διαδικασίες back office.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης