Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tajani: Απαράδεκτο κράτη - μέλη της ΕΕ να αρνούνται να δεχτούν μετανάστες - Η Ελλάδα χρειάζεται στρατηγική ανάπτυξης

Tajani: Απαράδεκτο κράτη - μέλη της ΕΕ να αρνούνται να δεχτούν μετανάστες - Η Ελλάδα χρειάζεται στρατηγική ανάπτυξης
Η λιτότητα δεν μπορεί να μειώσει το δημόσιο χρέος», τόνισε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Α. Tajani
«Η Ελλάδα χρειάζεται στρατηγική ανάπτυξης με σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας», τόνισε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Α. Tajani, σε συνέντευξή του στα "Νέα”.
Όπως είπε, «τάσσομαι υπέρ των δημοσιονομικών κανόνων, αλλά είμαι αντίθετος προς τα προγράμματα λιτότητας.
 Η λιτότητα δεν μπορεί να μειώσει το δημόσιο χρέος».
Κατά τον ίδιο, «η μείωση του χρέους περνά μέσα από την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας».
Ακόμη, δήλωσε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση και στις αρχές του επόμενου έτους θα έχει σχηματιστεί νέα κυβέρνηση στη Γερμανία, σημειώνοντας  πως «η σταθερότητα στη Γερμανία, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό ευρωπαϊκό κράτος, είναι κρίσιμη για την ΕΕ.
Η Merkel είναι εγγυήτρια της σταθερότητας.
Μπορεί να διανύει δύσκολη περίοδο, αλλά θα υπάρξει λύση».
Αναφερόμενος στο προσφυγικό, υπογράμμισε ότι κλειδί στην αντιμετώπισή του είναι ο έλεγχος της παράνομης μετανάστευσης μέσω του βαλκανικού διαδρόμου, αλλά και από τη Λιβύη.
Όπως ανέφερε, «πρέπει να ενισχύσουμε τη συμφωνία με την Τουρκία, να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα. Χρειαζόμαστε, επιπλέον, ένα σχέδιο Μάρσαλ στην Αφρική και περισσότερη αλληλεγγύη στην Ευρώπη».
Τόνισε δε, πως είναι απαράδεκτο ορισμένα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης να αρνούνται να δεχτούν μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα και την Ιταλία.
«Θα πρέπει να σκεφθούν Ουγγαρία, Πολωνία και Τσεχία ότι επί κομμουνιστικού καθεστώτος η Ευρώπη τις βοήθησε.
Σήμερα λαμβάνουν ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, αλλά αρνούνται τους μετανάστες», πρόσθεσε.
Επιπλέον, ο Α. Tajani εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της Τουρκίας,  διότι η Αγκυρα είναι σημαντική για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και παίζει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, λέγοντας μάλιστα ότι δεν είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις του Τ. Erdogan  έναντι της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και ότι ο Erdogan επιλέγει να απομακρυνθεί από την Ευρώπη.
Για το Κυπριακό σημείωσε  ότι «είμαστε υπέρ της σταθερότητας και της ειρήνης, αλλά θα πρέπει να σεβαστούμε τα συμφέροντα της Ευρώπης και να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα της Κύπρου».
Υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει κατανοητό από την Άγκυρα ότι η Αμμόχωστος είναι πόλη ελληνική, δεν είναι τουρκική.
Σχετικά με το αν αρκεί για την καταπολέμηση της φοροαποφυγής η πρώτη λίστα φορολογικών παραδείσων που κατάρτισε η ΕΕ, απάντησε ότι η Ευρώπη χρειάζεται φορολογική εναρμόνιση και πρέπει να επιβληθεί φόρος στις συναλλαγές μέσω Iντερνετ, να σταματήσουν εταιρείες, όπως οι Google, Amazon, Facebook, να κάνουν συναλλαγές σε μια χώρα χωρίς να πληρώνουν φόρους, χωρίς να δημιουργούν θέσεις εργασίας.
Τέλος, σημείωσε ότι η Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο για τη σταθεροποίηση των Βαλκανίων και είναι σημαντικό να συνεχίσουν οι εποικοδομητικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης