Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα αλλά και η ΝΔ δεν πείθει την κοινωνία

CNBC: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα αλλά και η ΝΔ δεν πείθει την κοινωνία
Ωστόσο, στους δρόμους της Αθήνας, οι άνθρωποι δεν είναι ικανοποιημένοι και αμφιβάλλουν ότι η κατάσταση τους θα βελτιωθεί βραχυπρόθεσμα...αναφέρει το CNBC
Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι.
Από την μια η οικονομική ανάπτυξη επέστρεψε και πρόκειται να συνεχιστεί, ενώ η χώρα πρόκειται να τερματίσει το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο του 2018.
Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι δεν αισθάνονται ότι οι προοπτικές τους θα βελτιωθούν βραχυπρόθεσμα και μια νέα εκλογική αναμέτρηση προς το τέλος του 2018 θα περιπλέξει τα πράγματα αναφέρει το CNBC.
Προς το παρόν, το κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προηγείται περίπου 12 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, που κυβερνά την Ελλάδα από το 2015.
Η νέα δημοκρατία ελπίζει σε εκλογές κάποια στιγμή το 2018, παρόλο που η θητεία της κυβέρνησης τελειώνει προς τα τέλη του 2019.
Οι πολίτες φαίνονται διαιρεμένοι ως προς το ποιος θα ηγηθεί της χώρας μετά τις επόμενες εκλογές, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ενοχλημένοι με ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπασε ένα σύστημα που βασίστηκε σε δύο κόμματα, αλλά έχει απογοητεύσει ορισμένους από την αριστερή του πτέρυγα με την εφαρμογή μέτρων λιτότητας και η φήμη των mainstream κομμάτων είναι κατεστραμμένη μετά από χρόνια αποτυχημένων υποσχέσεων.
«Νομίζω ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές, γιατί νομίζω ότι οι Έλληνες γίνονται επιφυλακτικοί απέναντι στους ανθρώπους που υποσχέθηκαν πράγματα και δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν.
Α[ό την άλλη το αντίπαλο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να ξεφύγει από την κακή του φήμη» αναφέρουν πολίτες στο CNBC.
«Δεν είμαι ικανοποιημένος, αλλά αν ψηφίσω θα ξαναψήφιζα τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας είναι το καλύτερο που μπορείτε να έχουμε  τώρα» υποστηρίζει κάποιος άλλος πολίτης.
Μετά από σχεδόν 10 χρόνια οικονομικής ύφεσης, το μέλλον της ελληνικής οικονομίας άρχισε τελικά να φωτίζεται.
Ο ελληνικός λαός, όμως, σταμάτησε να ονειρεύεται το δικό του μέλλον.
Η Ελλάδα παρουσίασε διαδοχικά την οικονομική ανάπτυξη τα τελευταία τρία τρίμηνα και αναμένεται να φτάσει το 1,6% το 2017, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Το 2018 αναμένεται να συνεχίσει τη θετική πορεία η οικονομία, με ρυθμό ανάπτυξης περίπου 2,5% σηματοδοτώντας το τέλος της διεθνούς βοήθειας που έχει προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2018.
Ωστόσο, στους δρόμους της Αθήνας, οι άνθρωποι δεν είναι ικανοποιημένοι και αμφιβάλλουν ότι η κατάσταση τους θα βελτιωθεί βραχυπρόθεσμα.
«Δεν ονειρευόμαστε πια»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης