Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Πατριάρχης των Ορθόδοξων Κοπτών της Αιγύπτου αρνείται την επίσκεψη Pence

Ο Πατριάρχης των Ορθόδοξων Κοπτών της Αιγύπτου αρνείται την επίσκεψη Pence
Οι θρησκευτικοί ηγέτες του αραβικού κόσμου δηλώνουν με τον τρόπο αυτό τη δυσαρέσκεια τους για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ
Tην πόρτα κλείνουν ο ένας μετά τον άλλο οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες του αραβικού κόσμου στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Mice Pence εμφανώς ενοχλημένοι για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από την κυβέρνηση Trump.
Μετά τον Παλαιστίνιο πρόεδρο και ο Πάπας και Πατριάρχης της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αιγύπτου, Θεόδωρος Β΄, ακύρωσε τη συνάντηση που επρόκειτο να έχει στα μέσα Δεκεμβρίου με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Mice Pence.
«Η απόφαση των ΗΠΑ, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ περιφρονεί τα συναισθήματα εκατομμυρίων Αράβων» αναφέρει η Κοπτική Εκκλησία σε ανακοίνωσή της. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε ο Πάπας να μην δεχτεί τον αμερικανό αντιπρόεδρο όταν εκείνος επισκεφθεί την Αίγυπτο.
Είχε προηγηθεί και ο μεγάλος ιμάμης του τεμένους Αλ Άζχαρ που επίσης είχε ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Mice Pence για τους ίδιους λόγους.
Οι Κόπτες αποτελούν περίπου το 10% των 93 εκατομμυρίων κατοίκων της Αιγύπτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης